Cât valorează o pisică siameză?

Cât valorează o pisică siameză?

Pisicile siameze sunt una dintre cele mai populare rase de pisici din Occident încă din anii 1880. Cu un aspect distinct și o personalitate prietenoasă, aceste pisici sunt pur și simplu superbe. Este o surpriză faptul că sunt una dintre cele mai căutate rase, iar cererea lor unică se reflectă adesea în prețul lor. Așadar, cât valorează o pisică siameză?

Costul unei pisici siameze poate varia oriunde bîntre 250 de dolari și 2500 de dolari. Variația uriașă a prețului este rezultatul mai multor factori, inclusiv culoarea pisicii, vârsta, reproducerea, precum și locul de unde o obțineți. Dacă adoptați o pisică de la un adăpost, vă puteți bucura de economii de costuri, dar acest lucru vă poate obliga să cheltuiți pentru cheltuielile de sănătate ale pisicii. În plus, în afară de costul unic al achiziționării unei pisici, va trebui să cheltuiți pentru dieta bogată în proteine și îngrijirea sănătății pisicii și pentru îngrijirea sănătății. De asemenea, puteți lua în considerare posibilitatea de a încheia o asigurare pentru pisică, deoarece rasa este predispusă la mai multe afecțiuni de sănătate.

În acest post, ne adâncim în profunzime pentru a afla cât valorează o pisică siameză?

Prețul pisicii siameze – prezentare generală

Există mai mulți factori determinanți pentru prețul pisicii tale siameze. Culoarea, vârsta și locul de unde cumpărați pisica sunt cei trei factori determinanți principali ai prețului pisicii siameze. În plus, valoarea pisicii siameze depinde și de faptul dacă pisica dvs. este de calitate de expoziție sau nu.

Să analizăm fiecare dintre factorii determinanți ai valorii pisicii dvs.

Culoarea pisicilor siameze

Unul dintre cei mai importanți factori care afectează valoarea pisicii dvs. siameze este culoarea pe care o alegeți și cât de frecventă este aceasta. Culoarea se referă la ”culoarea pe puncte specifice” de pe pisica siameză, care include urechile, picioarele, fața și coada pisicii.

Asociația Cat Fancier’s Association, care este Autoritatea în cauză care stabilește liniile directoare pentru expunerea și creșterea pisicilor în SUA, recunoaște patru puncte de culoare pentru pisicile siameze de rasă pură. Aceste patru puncte de culoare sunt:

Blue Point

Pentru o pisică siameză blue point, corpul este alb, în timp ce punctele sunt de culoare gri-albastru, iar ochii sunt de culoare albastră.

Lilac Point

Ușor diferite de blue point, aceste pisici au corpul de culoare albă glacială, în timp ce punctele variază între tonuri cenușii și rozalii. Ochii sunt albaștri.

Seal Point

Corpul pisicii siameze nu este alb. În schimb, este de culoare crem/faună, iar punctele sunt maro închis. Ochii acestor pisici siameze sunt albaștri.

Chocolate Point

Corpul este de culoarea fildeșului, în timp ce punctul este de culoarea ciocolatei, cu ochi albaștri vii.

Deși punctele de patru culori menționate mai sus sunt cele acceptate de Asociația Fanilor Pisicilor, există și alte câteva variante de pisici siameze pe care le puteți găsi. Printre aceste variații se numără redpoint, tortie points, lynx points și multe alte combinații rezultate din împerecherea unei pisici siameze cu o rasă mai comună. Prețul acestor variante de pisici siameze este mult mai mic decât al unei pisici de rasă pură. Cu toate acestea, prețul pisicilor siameze cu puncte recunoscute este mult mai mare.

Vârsta pisicii siameze

Nu ar trebui să fie o surpriză, dar pisicile siameze sunt mult mai scumpe decât o pisică adultă.

Prețul unui pisoi siamez poate varia între 250 și 1000 de dolari, în timp ce pentru o pisică siameză adultă (de rasă pură) vă puteți aștepta să plătiți orice peste 1000 de dolari.

Mai mult, dacă pisoiul siamez pe care doriți să îl achiziționați este o pisică de expoziție, vă puteți aștepta să plătiți între 1.500 și 2.000 de dolari.

De unde cumpărați pisica?

Un alt factor important care dictează valoarea pisicii siameze este locul de unde o cumpărați. Există mai multe opțiuni de achiziție, iar tu o poți alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Unii oameni optează pentru achiziționarea unei pisici siameze online, în timp ce alții preferă să le cumpere de la crescătorii. Cu toate acestea, sunt câțiva care vor ajunge să adopte o pisică siameză de la un adăpost. Cu toate acestea, locul de unde vă cumpărați pisica afectează cu siguranță prețul acesteia.

Dacă achiziționați o pisică siameză de pe un forum online, s-ar putea să plătiți mai puțin, dar atunci veți avea un risc mai mare de probleme de sănătate pentru animalul dvs. de companie, ceea ce vă poate costa pe termen lung. Un risc foarte asemănător este asociat cu potențialul dumneavoastră animal de companie dacă adoptați o pisică siameză dintr-un adăpost.

Pe de altă parte, dacă cumpărați o pisică siameză de la un crescător, s-ar putea să ajungeți să plătiți mai mult, dar cu acest preț suplimentar, puteți fi siguri că aduceți acasă o pisică sănătoasă.

Arată caracteristici de calitate

În afară de culoare, vârstă și locul de unde ați cumpărat pisica, încă câțiva factori pot afecta valoarea pisicii siameze. Asociația Cat Fancier’s Association a identificat, de asemenea, un anumit set de caracteristici ale unei pisici siameze de calitate de expoziție. Unele dintre aceste caracteristici includ forma capului, textura blănii, precum și culoarea și lungimea cozii. Vă puteți aștepta ca pisicile de calitate pentru expoziție să fie mai scumpe decât cele care nu posedă caracteristicile identificate de asociație.

Valoarea pisicii siameze depinde de patru factori

 • Culoarea,
 • Vârsta,
 • Locul de unde o cumpărați și
 • Caracteristicile de calitate pentru expoziție.

În timp ce acești patru factori determină valoarea pisicii siameze, există alte câteva costuri pe care ar putea fi necesar să le suportați atunci când aduceți acasă o pisică siameză. Să analizăm câteva dintre costurile suplimentare asociate cu achiziționarea unei pisici siameze.

Alte costuri asociate cu achiziționarea unei pisici siameze

Investiție unică la achiziționarea unei pisici siameze

În timp ce veți cheltui pe costul pisicii dumneavoastră, există câteva costuri unice pe care le veți suporta atunci când aduceți acasă o nouă pisică siameză. Unele dintre lucrurile de care este posibil să aveți nevoie pentru pisica dvs. siameză includ următoarele.

 • Un pat pentru pisică,
 • Transportator pentru pisică,
 • Farfurii pentru mâncare și apă,
 • Instrumente de toaletare, cum ar fi peria și mașina de tăiat unghiile,
 • Litieră,
 • Stâlpi de zgâriat și jucării.

De asemenea, poate doriți să luați în considerare sterilizarea animalului dvs. de companie. Asigură-te că te consulți cu medicul veterinar și programează-ți o programare din timp. Din nou, acesta este un cost unic, pe care este posibil să trebuiască să îl suportați.

Cu această listă, vă puteți pregăti cu ceea ce ar putea fi necesar să cheltuiți pentru aducerea unui nou animal de companie acasă.

Costuri permanente pe care va trebui să le suportați

În afară de costul, pe care îl cheltuiți pentru achiziționarea pisicii siameze; este de așteptat să cheltuiți suficient de regulat. Pisica ta siameză are nevoie de o dietă bogată în proteine, așa că asigură-te că optezi pentru hrană de bună calitate pentru animalul tău de companie.

Mai mult, pisicile siameze sunt mai predispuse la afecțiuni de sănătate, așa că trebuie să programezi controale regulate ale animalului tău de companie la medicul veterinar. În plus, pentru a vă asigura că pisica dumneavoastră siameză rămâne în perfectă stare de sănătate, asigurați-vă că nu ratați vaccinările care pot reduce semnificativ riscul apariției mai multor afecțiuni de sănătate.

Este întotdeauna cel mai bine să vă faceți o asigurare pentru pisica dumneavoastră imediat ce aduceți acasă un nou pisoi. Costul asigurării poate crește semnificativ pe măsură ce pisica dvs. îmbătrânește și problemele de sănătate devin mai pronunțate.

Unele dintre costurile curente pe care va trebui să le suportați includ:

 • Hrană,
 • Asigurarea pisicii,
 • Medicamente și vaccinuri,
 • O nouă litieră în fiecare an.

De ce sunt scumpe pisicile siameze?

S-ar putea părea că obținerea și traiul cu o pisică siameză este o afacere costisitoare. A fi părinte al unei pisici siameze este într-adevăr scump, dar merită. Rasa poartă o etichetă de preț mare din mai multe motive, dar cel mai important este că sunt unice și distincte (atât în ceea ce privește aspectul, cât și personalitatea). Sunt frumoase, cu marcaje unice și albastre, împreună cu o personalitate amuzantă care se înțelege bine cu literalmente oricine. Și, prin urmare, există o cerere uriașă de pisici siameze.

Mai mult, pisicile siameze sunt hipoalergenice și pierd mult mai puțin decât mai multe alte rase de pisici. Acest lucru le face să fie preferate de persoanele care se luptă cu alergiile. A avea o pisică siameză ar însemna o nevoie mai mică de curățenie în casă și mai puține cheltuieli pe medicamente pentru alergii.

Aceste trăsături fizice și de personalitate ideale ale pisicii siameze sunt principalele motive pentru care acestea sunt mult mai valoroase decât alte rase de pisici.

Cât valorează o pisică siameză? – Cuvinte finale

Pisica siameză este o rasă scumpă de achiziționat, cu o personalitate și un aspect unic, mai ales dacă optați pentru o pisică de la un constructor de pedigree. Alături de locul de unde luați pisica, vârsta, culoarea și caracteristicile de calitate ale pisicii siameze afectează, de asemenea, prețul. Așadar, dacă intenționați să luați acasă o pisică siameză, fiți pregătit să cheltuiți între 250 și 2.500 de dolari pentru achiziția inițială a animalului de companie. Dar asta nu este tot. Adevărata valoare a pisicii siameze este mult mai mult decât atât, deoarece se așteaptă să mai cheltuiți ceva mai mult pe măsură ce aduceți acasă un nou animal de companie și îl creșteți ca pe un adevărat companion.