Ce trebuie făcut și ce nu trebuie făcut pentru a prezenta o pisică siameză unei alte pisici

Ce trebuie făcut și ce nu trebuie făcut pentru a prezenta o pisică siameză unei alte pisici

Pisica siameză este cea mai veche și cea mai cunoscută rasă de pisici din întreaga lume. Aceste pisici sunt cunoscute pentru că sunt iubitoare din fire și au o personalitate jucăușă și dulce. Nu le este greu să se adapteze la stăpânul lor și se atașează rapid. De fapt, se știe că pisicile siameze au o afecțiune ”ca de câine” față de oameni.

Cu toate acestea, când vine vorba de a prezenta o pisică siameză unei alte pisici, lucrurile pot deveni puțin mai complicate. Trebuie să fii precaut și să o iei încet, astfel încât niciuna dintre pisici să nu fie copleșită. Există trei etape la care trebuie să fiți atenți – separarea, contactul vizual și contactul total.

În acest articol, veți învăța cum să introduceți o pisică siameză la o altă pisică, astfel încât ambele să se adapteze bine și să nu se certe între ele.

Cum este o pisică siameză?

What is a Siamese cat like?

O pisică siameză nu este diferită de orice altă pisică obișnuită. Cu toate acestea, este una dintre cele mai vechi rase de pisici care au venit din Thailanda. Pe vremuri, pisicile siameze erau considerate ca fiind regale.

Se știe că aceste pisici au nevoie de companie; altfel, se simt singure. Au o fire sociabilă și pot părea că sunt în căutare de atenție. Deoarece le place să fie sociabile, le veți găsi mereu încercând să caute noi modalități de a fi afectuoase față de stăpânii lor. Dacă petreceți ore lungi la serviciu, este de preferat să nu păstrați o pisică siameză, deoarece va suferi foarte mult dacă va fi singură acasă.

Acest lucru poate fi o surpriză – în timp ce unele pisici preferă să aibă propriul spațiu și se bucură să își facă propriile lucruri fără prezența constantă a oamenilor, pisicile siameze sunt diferite. De fapt, ele vor sta în cale și vor cere atenție constantă din partea persoanelor care petrec cel mai mult timp cu ele.

Pisicile siameze au personalități unice. Ele sunt foarte diferite de alte rase de pisici, mai ales în ceea ce privește interacțiunea cu oamenii. Ele pot fi foarte pretențioase și de întreținere. Proprietarii aflați pentru prima dată în posesie ar avea dificultăți în a se adapta la natura Siamezelor. Pisicile siameze sunt, de asemenea, foarte vorbărețe – își vor folosi vocea pentru a comunica constant cu stăpânii lor pe tot parcursul zilei. Este bine să le distrageți atenția oferindu-le stimulare sub formă de puzzle-uri și jucării.

În afară de nevoia lor constantă de dragoste, aceste pisici sunt extrem de inteligente. Ele învață extrem de repede noi abilități și le place să încerce lucruri noi. Inteligența lor este cea care le facilitează comunicarea cu alte pisici.

Prezentarea unei pisici siameze unei alte pisici – Noțiuni de bază

Introducing a Siamese cat to another cat- The dos

1. Țineți cont de personalitatea pisicii dumneavoastră

Partea anterioară a articolului a descris personalitatea unei pisici siameze. Totuși, asta nu înseamnă că toate pisicile siameze vor avea aceeași personalitate.

Este important să vă dați seama cum este pisica dumneavoastră. Trebuie să înțelegeți când îi place pisicii dvs. să fie lăsată singură. Dacă pisica dvs. nu a fost niciodată prezentată altor pisici și de obicei își petrece tot timpul acasă, s-ar putea să vă fie greu să prezentați o pisică siameză unei alte pisici. Prin urmare, este esențial să înțelegeți personalitatea și tiparele de comportament ale pisicii dumneavoastră.

De asemenea, este important să înțelegeți diferența de vârstă dintre două pisici. De exemplu, pisoii sunt întotdeauna mai hiperactivi și mai activi decât pisicile mai în vârstă. Păstrarea ambelor într-o singură cameră poate face ca pisica mai în vârstă să se simtă iritată, deoarece s-ar putea să nu se potrivească cu nivelul de energie al celei mai tinere. În schimb, puteți permite pisicii mai mari să o observe pe cea mică cum se joacă și să o lăsați încet să își dezvolte interesul.

2. Lăsați ambele pisici să se miroasă una pe cealaltă

Simțul mirosului este extrem de important, mai ales la animale. Acesta este modul în care acestea decid dacă se plac reciproc și dacă se simt în siguranță.

Când prezentați o pisică siameză unei alte pisici, luați-o încet. Începeți prin a lăsa una să doarmă în camera celeilalte. În acest fel, se vor obișnui cu mirosul celuilalt. Cu toate acestea, nu uitați că a le face să schimbe camerele pentru o zi nu va fi de niciun folos. S-ar putea să trebuiască să continuați acest lucru timp de câteva săptămâni până când vor accepta prezența celuilalt în casă.

3. Încurajați ambele pisici să se privească una pe alta

Dacă ambele pisici nu reacționează bine una față de cealaltă și încep să aibă probleme de teritoriu, nu vă faceți griji. Poți începe cu puțin timp în urmă, permițându-le să se privească una pe cealaltă printr-o poartă pentru copii.

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că poarta nu se deschide brusc. Lăsați ambele pisici să se privească una pe cealaltă și să se înțeleagă încet-încet. Odată ce sunt pregătite și știu cum se uită una la cealaltă, începeți prin a deschide încet poarta. Nu le forțați una pe cealaltă. În schimb, dați-le timp și spațiu pentru a interacționa singure una cu cealaltă. Familiarizarea lor înainte este importantă.

Introducerea unei pisici siameze la o altă pisică- Ce nu trebuie să faceți

Introducing a Siamese Cat to Another Cat

1. Nu îi faceți să grăbească procesul

Când prezentați o pisică siameză unei alte pisici, cel mai important lucru de reținut este să nu vă grăbiți. Trebuie să aveți răbdare în permanență; în caz contrar, pisicile voastre s-ar putea să se urască toată viața. Procesul de introducere este de o importanță crucială. În timp ce unele pisici se înțeleg instantaneu, altele pot avea nevoie de câteva luni pentru a se simți bine una lângă cealaltă.

Dacă constatați că pisicile se ceartă între ele, nu vă descurajați. Felul în care o pisică reacționează la o altă pisică depinde de comportamentul și de personalitatea acesteia. Chiar dacă ambelor pisici le poate lua ceva timp să se adapteze una la cealaltă, odată ce o fac, nimic din ceea ce veți face nu le va putea despărți. Nu uitați să iubiți ambele pisici în mod egal, astfel încât cealaltă să nu se simtă exclusă.

2. Nu le lăsați singure

Să lași pisicile nesupravegheate, mai ales două pisici străine, este cel mai rău lucru pe care îl poți face. Chiar dacă este important să le permiteți ambelor pisici să se amestece una cu cealaltă și să se cunoască, acest lucru trebuie să se facă întotdeauna sub supravegherea dumneavoastră.

Deși mârâielile și șuierăturile ocazionale nu trebuie să fie luate prea mult în seamă, nu permiteți ca o pisică să o atace fizic pe cealaltă. Dacă se întâmplă acest lucru, interveniți imediat și asigurați-vă că descurajați pisicile să se mai bată. Trebuie să fiți prin preajmă pentru a opri orice luptă care izbucnește; altfel, pisicile ar putea să își facă un obicei. Când constatați că pisicile se poartă frumos una cu cealaltă, oferiți-le puțină dragoste, împreună cu o recompensă. Folosiți întotdeauna cuvinte de încurajare cu pisicile dumneavoastră pentru a le arăta cât de bine se descurcă.

3. Nu presupuneți instantaneu că ambele pisici se vor înțelege

Chiar dacă nu este nimic greșit în a fi pozitiv, nu trebuie să presupuneți sub nicio formă că pisica dumneavoastră siameză va accepta instantaneu o altă pisică. Chiar dacă pisica siameză este super iubitoare față de tine și față de toți ceilalți oameni, nu uita că pisicile reacționează diferit la alte animale.

Procesul de prezentare a unei pisici siameze la o altă pisică trebuie să fie lent. În primul rând, țineți-le separate. Apoi, permiteți-le să aibă un oarecare contact vizual. Chiar la final, când ambele pisici se simt bine cu mirosul și aspectul celeilalte, permiteți-le să interacționeze fizic una cu cealaltă.

Dacă observați că pisicile dvs. se ceartă mai mult decât de obicei sau că o pisică îi dă ordine altei pisici, nu lăsați să treacă acest lucru. Acest comportament este de neiertat și nu trebuie încurajat. Mustrați-o pe pisica care nu se comportă bine și asigurați-vă că vă răsplătiți pisicile de fiecare dată când au un comportament bun.

Concluzie

Chiar dacă vi se pare că a avea două pisici este distractiv, este, de asemenea, o mare responsabilitate. Trebuie să vă asigurați că supravegheați întregul proces de prezentare a unei pisici siameze la o altă pisică, astfel încât ambele pisici să se simtă bine una în preajma celeilalte.

În cazul în care una dintre pisici pleacă pentru o perioadă de timp, fie în vacanță cu un alt membru al familiei, fie la un prieten pentru o perioadă scurtă de timp, întregul proces trebuie repetat. De obicei, pisicile se uită una pe cealaltă și va trebui să fie reintroduse, mai ales dacă doriți să evitați conflictele. La urma urmei, ele se bazează pe puterea mirosului pentru a lua decizii. Când se întorc în casa lor, s-ar putea să constate că totul miroase diferit.

Nu vă faceți griji, totuși; vă asigurăm că, odată ce le veți reintroduce încet ambele pisici, își vor aminti unele dintre momentele bune pe care le-au avut. În curând, vor putea să se joace una cu cealaltă și vor redeveni cele mai bune prietene ca înainte!