Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un copac pentru pisici pentru o pisică siameză

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un copac pentru pisici pentru o pisică siameză

La fel ca oamenii, și pisicile pot avea nevoie de mobilier. Mulți oameni cred că aceasta este o glumă, dar suntem aici pentru a vă asigura că și animalele de companie au nevoie de mobilier. Dacă vă gândiți să cumpărați un copac pentru pisica siameză, suntem aici pentru a vă îndruma.

Dacă îi oferiți pisicii dvs. puțin timp singur în propriul spațiu, înseamnă că și dvs. vă puteți bucura de liniște și pace. Pentru oameni, a avea propriul spațiu este crucial. În mod similar, este important ca o felină să aibă propria intimitate din când în când.

Un copac pentru pisici are o serie de avantaje. Pisica ta siameză va putea să tragă un pui de somn, să se cațere, să se cațere, să doarmă, să se scarpine și să petreacă timp pe el. Unele pisici sunt extrem de active- acest copac pentru pisici poate fi spațiul perfect pentru ele. Bineînțeles, acesta ar menține, de asemenea, pisica dvs. fericită și distrasă. În plus, ca proprietar, nu va trebui să vă faceți griji că pisica dumneavoastră siameză va zgâria mobila din casă și va distruge antichități valoroase.

De ce este important un copac pentru pisici?

Am vorbit mai devreme despre cât de important este cumpărarea unui copac pentru pisica siameză. Din cauza naturii lor hiperactive, acestea sunt mereu foarte active și au nevoie să fie mereu stimulate de jucării. Firea lor neglijentă îi face să zgârie mobila din casă în timp ce aruncă ustensilele. Cine își dorește ca scaunul nou-nouț al canapelei să fie sfâșiat la o săptămână după ce a sosit?

În timp ce această natură hiperactivă este observată la pisicile tinere, pisicile mai în vârstă pot prezenta, de asemenea, explozii frecvente de energie. Este obișnuit să vedem pisici sărind și sărind dintr-un loc în altul. Uneori, când aleargă dintr-un colț al camerei în altul, deteriorează și sparg lucrurile ținute în cale. Dacă pisica dvs. are un copac pentru pisici personalizat în funcție de gusturile și preferințele sale, aceasta se va bucura mai mult. Cea mai bună parte este că mobilierul pentru pisici poate fi o salvare pentru mobila dvs.

Copacii pentru pisici din ziua de azi sunt absolut uluitori. Unele dintre ele sunt elaborate și conțin o mulțime de platforme, perne, găuri pentru a se ascunde, ghivece de zgâriat și chiar jucării pentru pisici care vin atașate.

Dacă aveți buget, puteți opta pentru copaci pentru pisici cu rampe, scări și alte piese distractive care permit pisicii dvs. să o ia razna. La urma urmei, acesta ar trebui să fie un refugiu sigur pentru pisicile dumneavoastră – ar trebui să se poată relaxa, juca și distra cât de mult doresc aici.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un copac pentru pisici

1. Design

Puteți găsi copaci pentru pisici disponibili într-o serie de dimensiuni, configurații și modele. Fiecare copac pentru pisici pe care îl găsiți a fost proiectat din mai multe motive. Este un loc perfect pentru ca pisica dvs. să se răcorească, iar dacă îl țineți lângă fereastră, devine un loc perfect pentru ca pisica dvs. să se cocoțeze pe el.

Pisicile adoră partea de sus a copacului pentru pisici datorită înălțimii. Le place să aibă o vedere completă asupra împrejurimilor lor, deoarece le face să se simtă mai sigure. Unii copaci pentru pisici sunt prevăzuți cu o serie de stâlpi de zgâriat, împreună cu câteva puncte de cocoțare și spații care permit unui capac să doarmă confortabil. Leagănele și paturile pentru pisici sunt obișnuite în copacii pentru pisici.

Trebuie să decideți ce fel de copac pentru pisici s-ar potrivi pisicii dvs. de companie. Veți găsi o mulțime de copaci standard pentru pisici pe piață, dar cheia este să personalizați acești copaci pentru a se potrivi cerințelor pisicii dumneavoastră.

2. Scratching

Orice pisică adoră să se scarpine. Este hobby-ul lor preferat. De fapt, pisicile zgârie tot ce le stă la îndemână – covoare, mobilă din lemn, frânghii, uși – orice.

Dacă nu știți exact ce îi place pisicii dvs. să zgârie, puteți opta pentru copaci pentru pisici care au o mulțime de opțiuni de zgâriere.

3. Personalitatea pisicii

Copacul pentru pisici trebuie să fie făcut în funcție de personalitatea pisicii tale. Atunci când personalizați un copac pentru pisici, alegeți unul care să se bazeze pe mărimea și vârsta pisicii dumneavoastră. În plus, țineți cont de capacitatea pisicii dvs. de a se cățăra și de cât de activă este pisica dvs. cu adevărat.

O pisică căreia îi place să se cațere și care își petrece întreaga zi făcând diferite activități se va bucura de un copac înalt pentru pisici care are multe niveluri. Pe de altă parte, pisicile mai în vârstă care își petrec majoritatea timpului dormind sau cărora nu le place să schimbe locurile vor prefera un arbore pentru pisici care are multe locuri de dormit. Unii copaci au, de asemenea, diferite jucării atârnate ici și colo- acestea sunt excelente pentru pisicuțele cărora le place să se joace.

4. Robustețea

Bineînțeles, este de la sine înțeles că bradul pentru pisici trebuie să fie suficient de puternic pentru a putea rezista la greutatea pisicii. Pisica dumneavoastră va sări pe copac și va lua parte la numeroase activități. Nu doriți să obțineți un copac pentru pisici care se va rupe sau se va rupe la cea mai mică presiune, deoarece astfel pisica va rămâne marcată. Aceasta nu va mai putea avea încredere într-un copac pentru pisici în viitor.

Când cumpărați un copac pentru pisici, asigurați-vă că verificați robustețea acestuia. Observați cum arată și materialele care au fost folosite pentru a-l construi. Stejarul masiv este o opțiune populară în cazul copacilor pentru pisici și, de asemenea, fac ca spațiul să arate extrem de atractiv.

Alți factori pe care trebuie să îi luați în considerare sunt dacă copacul pentru pisici ar trebui să aibă platforme, scări sau perne. Dacă are toate acestea, trebuie să verificați dacă poate tolera greutatea acestor componente suplimentare. Dacă aveți multe pisici, va trebui să obțineți o căsuță mare sau două căsuțe în copac, astfel încât toate pisicile să aibă parte de distracție.

Din fericire, puteți obține, de asemenea, un copac pentru pisici care să se integreze cu mobilierul din casă și să se potrivească perfect cu decorul. La urma urmei, un copac pentru pisici este, de asemenea, o piesă de mobilier. Obținerea unuia personalizat îl va ajuta să arate foarte bine în casa ta. Acest lucru nu ar trebui să fie o problemă, deoarece copacii pentru pisici din timpurile moderne sunt concepuți pentru a arăta excepțional. Ce vă împiedică să obțineți cel mai arătos copac pentru pisica dvs. micuță?

Sfaturi de siguranță

Atunci când cumpărați un copac pentru pisica siameză, este important să țineți cont de acești factori de siguranță:

  • Suportul de zgâriere nu trebuie să fie prea îngust sau prea înalt. Dacă arborele pentru pisici este prea îngust și rafturile nu sunt foarte largi, pisicii dvs. îi va fi greu să se descurce pentru a găsi drumul în jos. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicuțele care au nevoie să se uite în jos înainte de a sări.
  • Dacă achiziționați un copac pentru pisici cu jucării atașate, este important ca jucăriile să nu fie prea lungi sau elastice, deoarece pisica dvs. riscă să le înfășoare accidental în jurul gâtului și să se sufoce.
  • Copacul pentru pisici nu trebuie să conțină obiecte ascuțite care ar putea să vă rănească pisica.
  • Baza scărpinătorului ar trebui să fie suficient de lată, astfel încât să nu se clatine prea mult sub greutatea pisicii dvs. sau să se rupă dacă pisica dvs. începe să sară dintr-un loc în altul.
  • Asigurați-vă că arborele pentru pisici este fabricat din materiale care sunt durabile. Desigur, arborii pentru pisici care costă mai mult sunt susceptibili de a folosi materiale de construcție mai bune. Stabiliți un buget pe care sunteți dispus să îl cheltuiți pentru pisica dumneavoastră și nu uitați că acest copac este menit să dureze mult timp – este o investiție minunată.

Alternativă la copacii pentru pisici

Dacă, dintr-un motiv oarecare, nu doriți un copac pentru pisici din cauza spațiului pe care l-ar ocupa sau a banilor pe care i-ar costa, avem o alternativă pentru dumneavoastră – pernele pentru pisici!

Când mergeți la cumpărături pentru pisica dumneavoastră, veți constata că nu toate tipurile de perne pentru pisici vin cu secțiunea copac. Poți obține, de exemplu, chiar și perne montate la fereastră pentru pisica ta, care nu ocupă prea mult spațiu pe podea în casa ta. De fapt, acestea nu folosesc deloc spațiu, deoarece sunt suspendate în aer. Fără o bază care să fie atașată, aceste perdele pot economisi o mulțime de spațiu, mai ales într-un apartament înghesuit.

Totuși, țineți cont de faptul că perdelele nu au un punct de zgâriere. Acest lucru înseamnă că, dacă pisicii dvs. îi place să zgârie mobila, o veți priva de hobby-ul său preferat. De fapt, s-ar putea ca pisica dvs. să își descarce frustrarea în altă parte – poate pe mobila din jurul casei. Cine vrea asta?