Ce trebuie să știți despre îmbăierea pisicilor siameze

Ce trebuie să știți despre îmbăierea pisicilor siameze

În calitate de părinte de pisică siameză, este obișnuit să apară întrebări legate de curățarea pisicii siameze. Cei mai mulți părinți de animale de companie sunt preocupați de cât de des ar trebui să își îmbăieze pisica siameză, cum să o manipuleze în timpul băii și dacă îi place sau nu să stea în apă. Toate acestea sunt întrebări relevante, deoarece îmbăierea pisicii siameze este o parte integrantă a procesului de îngrijire a pisicii dumneavoastră.

Cu toate acestea, răspunsul la aceste întrebări depinde de o mulțime de factori. Și există mult mai multe aspecte legate de procesul de îmbăiere a pisicii dumneavoastră siameze.

În acest articol, vă împărtășim tot ceea ce trebuie să știți despre îmbăierea pisicii dumneavoastră siameze. În mod obișnuit, pisica ta siameză va avea nevoie de o baie la fiecare 4-6 săptămâni, dar frecvența depinde de lungimea părului pisicii tale siameze. În plus, cât de des are nevoie de o baie depinde de alți câțiva factori, inclusiv cât timp petrece pisica ta siameză în aer liber, vârsta pisicii tale siameze și cum este mediul din casa ta. Și în timp ce pisicile siameze adoră să se joace în apă, nu le place când interveniți și le faceți un duș frumos. Așadar, în momentul în care plănuiți să vă îmbăiați pisica siameză, trebuie să vă pregătiți corespunzător.

Cât de des ar trebui să vă îmbăiați pisica siameză?

Frecvența îmbăierii pisicii siameze depinde de lungimea blănii. În mod obișnuit, pisica ta siameză va avea nevoie de o baie o dată la 4-6 săptămâni. Dacă pisica ta siameză are părul mai scurt, o poți îmbăia chiar și o dată la 2-3 luni. Asta pentru că pisicile siameze cu părul mai scurt se pot curăța mai eficient. Prin urmare, ele nu au nevoie de băi frecvente.

În afară de lungimea blănii, alți câțiva factori determină frecvența îmbăierii pisicilor dumneavoastră siameze. Unii dintre acești factori determinanți includ

Timpul de joacă în aer liber al pisicii dumneavoastră siameze

Deși pisicile siameze sunt un animal de companie excelent pentru interior, dacă pisica dumneavoastră siameză petrece mult timp de joacă în aer liber, va trebui să o îmbăiați frecvent, de exemplu o dată la 4-6 săptămâni. În mod similar, dacă, în calitate de părinte de animal de companie, vă place să petreceți mult timp participând la activități în aer liber, cum ar fi drumeții, camping și alte aventuri în aer liber, și vă place să vă însoțiți pisica siameză, este important să o îmbăiați imediat ce vă întoarceți acasă.

Mediul de acasă

Tipul de mediu în care trăiește pisica siameză este, de asemenea, un factor determinant major în ceea ce privește frecvența cu care trebuie să vă îmbăiați animalul de companie. Dacă pisica dumneavoastră trăiește într-o casă curată și întreținută, în care are suficiente ocazii de a interacționa cu membrii familiei, aceasta o va încuraja să mențină curățenia. Prin urmare, o pisică siameză care își petrece cea mai mare parte a timpului într-un cadru cald și familial are nevoie de băi mai puțin frecvente.

Cu toate acestea, dacă pisica ta siameză trăiește într-un mediu de viață ostil, acest lucru nu o va încuraja să mențină curățenia. Prin urmare, pisica ta siameză va avea nevoie de băi mai frecvente.

Vârsta pisicii tale siameze

Pisicile siameze sunt curioase din fire. Cu toate acestea, pisicuțele tinere sunt mai vioaie și mai energice, pe lângă faptul că sunt curioase. Ca urmare, ajung să devină mai murdare. Dar nu este cazul pisicilor siameze mai mari și mai mature. Prin urmare, acestea au nevoie de băi mai puțin frecvente.

Probleme cu căpușele și puricii

Este obișnuit ca pisicile să aibă căpușe și purici. Dacă pisica ta siameză se luptă cu această problemă, este posibil să aibă nevoie de băi mai frecvente, împreună cu un tratament și o curățare extinsă a casei pentru a scăpa de dăunători.

Cum să-ți îmbăiezi pisica siameză?

Acum că știți deja ce factori afectează frecvența îmbăierii pisicii siameze, este timpul să aflați mai multe despre cum să vă îmbăiați pisica siameză.

Pregătirea pentru îmbăierea pisicii siameze

În timp ce plănuiți să vă îmbăiați pisica siameză, pregătiți-vă purtând o rochie veche cu mâneci lungi. Pisicile siameze se pot irita în timpul băii și vă pot zgâria, așa că mânecile lungi vă vor proteja de zgârieturi.

Și în timp ce vă pregătiți, nu uitați să vă pregătiți și animalul de companie pentru această treabă. Asigură-te că ai tăiat unghiile pisicii tale înainte de baie. Din nou, este o măsură pentru a te proteja de a nu fi zgâriat. Deși pisica ta siameză iubește apa, s-ar putea să nu-i placă intervenția ta și, prin urmare, să se irite în timpul băii. Multe pisici își zgârie stăpânii din acest motiv, așa că trebuie să vă pregătiți în consecință.

În plus, trebuie să pregătiți și locul pentru îmbăierea pisicii siameze. Adesea, scăldatul pisicii siameze într-o baie este o opțiune bună. Dar unii părinți de animale de companie preferă, de asemenea, să facă această treabă în bucătărie, mai ales atunci când există o chiuvetă dublă. În acest caz, puteți folosi o chiuvetă pentru săpun, în timp ce cealaltă pentru clătirea animalului dvs. de companie.

Dacă îi faceți baie pisicii siameze într-o baie, puteți folosi capul de duș pentru a vă clăti pisica sau puteți folosi găleți pline cu apă pentru a vă îmbăia animalul de companie.

Indiferent de locație, trebuie să îndepărtați din loc toate obiectele esențiale și fragile care se pot sparge dacă pisica dvs. încearcă să scape din situație. În plus, cel mai bine este să faci zona sigură pentru a nu aluneca, plasând un covoraș de cauciuc sau de plastic.

Uneltele de care ai nevoie pentru a face baie pisicii tale siameze

Iată o listă cu ceea ce ai nevoie pentru a face baie pisicii tale siameze.

 • Față de față,
 • Prosop,
 • Perie sau pieptene,
 • Șampon pentru pisici, sau dacă animalul dvs. de companie are purici sau căpușe, este posibil să aveți nevoie de un șampon pentru pisici special formulat.

Asigurați-vă că nu folosiți niciodată șampon sau săpun uman obișnuit pentru a vă îmbăia pisica siameză, deoarece poate deteriora pielea și blana pisicii dvs.

Veți avea nevoie, de asemenea, de apă călduță, astfel încât pisica dvs. siameză să se bucure de sesiunea de îmbăiere.

Procesul de îmbăiere

Când faceți baie pisicii dumneavoastră siameze, este un proces în trei etape în care vă spălați pisica, apoi clătiți șamponul și, în final, o uscați. Să analizăm îndeaproape fiecare pas.

Pasul 1 – Spălarea

Așezați pisica în recipient (găleată sau chiuvetă) și treceți prin blana pisicii astfel încât întregul corp, în afară de cap, să fie udat. Efectuați acest proces în timp ce vă susțineți pisica și păstrați urechile și fața pisicii uscate.

Pasul 2 – Clătirea

Acum treceți la următorul recipient care conține apă curată și clătiți ușor pisica. Este posibil să fie nevoie să vă clătiți pisica de câteva ori pentru a o curăța corespunzător. În acest moment, puteți curăța fața pisicii dumneavoastră cu o mână umedă sau cu o lavetă, dar asigurați-vă că nu acoperiți complet fața, deoarece vă poate copleși animalul de companie.

Pasul 3 – Uscarea

După ce v-ați clătit pisica, nu o lăsați cu blana umedă. În schimb, scoateți-o din recipient și înfășurați-o ușor într-un prosop uscat, fără a-i acoperi fața. Acum, frecați ușor prosopul în toate direcțiile, fiind extrem de atenți la uscarea feței.

Puteți folosi vată pentru a curăța urechile pisicii, iar odată ce pisica este uscată, pieptănați-o și lăsați-o într-un loc uscat.

Și astfel se încheie procesul de a vă lăsa pisica curată și ordonată.

Sfaturi pentru îmbăierea pisicii siameze

În cele din urmă, vă împărtășim câteva sfaturi și îndrumări despre îmbăierea pisicii siameze, astfel încât să fie o experiență mai confortabilă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul dumneavoastră de companie.

 • Alegeți un moment al zilei în care pisica dumneavoastră siameză este în cea mai bună dispoziție, deoarece acest lucru ușurează procesul.
 • Nu uitați să vă împiedicați unghiile, precum și pe cele ale pisicii dumneavoastră siameze. Nu vreți să vă răniți animalul de companie în timp ce îl îmbăiați. În plus, vreți să vă protejați și pe dumneavoastră împotriva zgârieturilor pisicii dumneavoastră.
 • Faceți baie pisicii siameze în baie sau în bucătărie, dar asigurați-vă că zona este sigură, curată și are măsuri adecvate pentru a împiedica pisica să alunece.
 • Cel mai bine este să folosiți apă călduță și un șampon pentru pisici de bună calitate. Dacă pisica dvs. are nevoie de un tratament special împotriva puricilor și căpușelor, optați pentru un șampon specializat pentru tratament după ce ați discutat problema cu medicul veterinar.
 • Nu turnați niciodată apă pe fața pisicii, deoarece o poate speria și o poate lăsa copleșită.
 • În timp ce vă spălați pisica cu șampon, faceți-i un masaj bun, deoarece o relaxează.
 • Dacă pisica siameză are părul lung, nu uitați să o clătiți de mai multe ori și să vă croiți drum prin blană pentru o curățare mai eficientă și mai temeinică.
 • Ștergeți pisica siameză folosind o lavetă pentru față fără șampon. Și, în timp ce faceți acest lucru, nu uitați să curățați ochii și zona din jur.
 • Cel mai bine este să vă uscați pisica siameză cu prosopul, dar folosiți-l la căldură medie dacă doriți să folosiți o uscătorie.
 • Odată ce pisica este complet uscată, puteți aplica ulei sau lubrifiant pentru a spori strălucirea și sănătatea blănii pisicii dumneavoastră.

Cuvinte de final

Băiatul pisicii siameze poate fi dificil pentru unii părinți de animale de companie, dar dacă vă pregătiți în mod corespunzător și dacă vă pregătiți pe dvs. și pe pisica dvs. și știți cum și când să vă îmbăiați pisica siameză, se poate dovedi a fi o experiență plăcută atât pentru dvs. cât și pentru pisica dvs. siameză.