Cum pot decide dacă o pisică siameză este potrivită pentru mine?

Cum pot decide dacă o pisică siameză este potrivită pentru mine?

Pisica siameză este una dintre cele mai rare și mai vechi rase de pisici pe care le puteți găsi astăzi. Cu o istorie de peste zece secole, poate știți că pisicile siameze erau considerate sacre în Thailanda. Pe măsură ce s-au mutat în SUA ca regale, mulți oameni și-au dorit să o dețină pentru eleganța, aspectul unic și ochii de un albastru profund. Pisicile sunt foarte inteligente, vocale și exigente și, în timp ce vă decideți să vă luați o pisică siameză, trebuie să vă gândiți dacă pisica siameză este potrivită pentru dumneavoastră.

Deși o pisică siameză este un animal de companie excelent pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie, totuși nu este un animal de companie pentru toată lumea. Adesea, o pisică siameză nu este alegerea potrivită pentru părinții de animale de companie care nu pot acorda timp și atenție pisicii lor siameze în fiecare zi.

Această postare împărtășește câteva informații interesante despre pisica siameză, care vă vor ajuta să vă dați seama cum puteți decide dacă o pisică siameză este potrivită pentru dumneavoastră.

În timp ce vă gândiți să dețineți o pisică siameză

În timp ce vă gândiți să dețineți o pisică siameză, trebuie să luați în considerare următoarele lucruri care vă vor ajuta să decideți dacă o pisică siameză este potrivită pentru dumneavoastră.

Aflați mai multe despre trăsăturile pozitive ale pisicii

Există multe lucruri pe care probabil că le știți deja despre aspectul unei pisici siameze. Sunt elegante, au ochi albaștri frumoși, cu diferite variații de culori, iar blana lor nu necesită prea multă îngrijire. Dar, în afară de aspectul fizic, există mult mai multe lucruri pe care trebuie să le știți despre pisicile siameze.

Sunt afectuoase și iubitoare. O pisică siameză ar adora să petreacă timp cu tine și să se bucure de compania ta în timp ce te uiți la emisiunea preferată la televizor și nu se deranjează să se urce în pat cu tine noaptea. Pisicile siameze se înțeleg de minune cu copiii, dar tu, ca adult, trebuie să te asiguri că îți supraveghezi întotdeauna copiii mici atunci când sunt cu animalul tău de companie.

Considerații atunci când ai un alt animal de companie acasă

Ai o altă pisică acasă? Sau un câine?

Nu vă faceți griji.

Pisicile siameze se înțeleg adesea bine cu alte animale de companie, inclusiv pisici și câini. De fapt, pisicile siameze se comportă de obicei foarte bine și cu străinii. Tot ce au nevoie este atenție și companie și, de obicei, cel mai bine este să adoptați o pisică siameză în perechi. Dar dacă aveți deja animale de companie acasă, să știți că noua pisică siameză se va înțelege bine, mai ales dacă celălalt animal de companie are aceeași personalitate ca și siameza dumneavoastră.

Mai mult, dacă v-ați dorit să aveți un câine ca animal de companie, dar nu ați putut adopta unul (din orice motiv), luați în considerare adoptarea unei pisici siameze. Acestea au atribute similare cu cele ale unui câine și, în timp, le poți învăța chiar să se joace de-a v-ați ascunselea.

Atenție la problemele lor de sănătate

Pisicile siameze sunt de rasă pură; ele vin cu un risc crescut de mai multe afecțiuni de sănătate. Unele dintre afecțiunile de sănătate la care pisica ta siameză poate fi predispusă includ următoarele.

Afecțiuni dentare

Unele pisici nu sunt, de obicei, foarte bune la a avea grijă de sănătatea lor dentară, iar pisica siameză este una dintre ele. Astfel, problemele dentare sunt foarte frecvente în rândul acestei rase de pisici. Deși de obicei începe cu depuneri de reziduuri alimentare, în timp se întărește și formează tartru, ceea ce poate duce la infecții dentare severe. În unele cazuri, infecțiile dentare cronice pot face ca pisica ta siameză să își piardă dinții și îi pot afecta și organele interne.

Infecții bacteriene și virale

De obicei, pisicile siameze au un sistem imunitar slăbit, ceea ce le face mai vulnerabile la infecțiile bacteriene și virale. În momentul în care vă gândiți să vă luați o pisică siameză, este bine să știți că puteți preveni mai multe infecții prin vaccinare. În funcție de vârsta lor și de alți factori de risc bazați pe stilul lor de viață, consultați medicul veterinar și mergeți la vaccinarea pisicii siameze pentru a preveni mai multe tipuri de infecții.

Megaesofag

Când pisica siameză mănâncă mâncare, aceasta ajunge în stomac prin contracția unui tub cunoscut sub numele de esofag. Cu toate acestea, există o afecțiune medicală prin care esofagul se întinde. Ca urmare, mâncarea nu ajunge în stomac, ci rămâne în esofagul animalului dumneavoastră de companie. Acest tip de afecțiune gastrointestinală este foarte frecventă în rândul pisicilor siameze.

Mai multe alte afecțiuni sunt frecvente în rândul pisicilor siameze, inclusiv anxietatea de separare și depresia, sindromul hiperesteziei feline, atrofia retinei și anumite tipuri de cancer, așa că asigurați-vă că acordați suficientă atenție tuturor acestor afecțiuni înainte de a adopta una pentru dumneavoastră.

Aflați mai multe despre rasă

Este posibil să știți deja despre aspectul fizic, trăsăturile pozitive și condițiile de sănătate ale unei pisici siameze, dar trebuie să cunoașteți și câteva detalii specifice rasei. Numai atunci când aveți informații complete despre toate aspectele personalității unei pisici siameze vă puteți da seama dacă o pisică siameză este potrivită pentru dumneavoastră.

Pisicile siameze sunt diferite de alte rase

Pisicile sunt de obicei mai calme și le place să doarmă mult. Dacă sunteți în căutarea unei pisici ușoare, care nu cere multă atenție, atunci o pisică siameză nu este pentru dumneavoastră. Pisicile siameze sunt active, iar a deține una este foarte asemănător cu a deține un câine. Au nevoie să iasă frecvent afară și să petreacă mult timp cu dumneavoastră. Dacă nu le acordați suficient timp și atenție, sunt predispuse la depresie și anxietate.

În plus, o pisică siameză este curioasă, cu voință puternică și inteligentă. Atunci când o pisică siameză decide să facă ceva, o va face oricum, indiferent de consecințe, o trăsătură de comportament care nu se găsește în mod obișnuit la alte tipuri de pisici.

Cu toate acestea, deoarece pisicile siameze sunt inteligente și sunt adesea stabilite în modul lor de a face lucrurile, ele pot fi dificil de dresat, spre deosebire de un câine. În plus, sunt foarte curioase și, odată ce le aduceți acasă, vă puteți aștepta ca ele să se încurce în cabluri și să se cațere pe rafturi. Așadar, înainte de a vă lua o pisică siameză, asigurați-vă că locuința dumneavoastră este sigură pentru noua pisică. Fixați toate firele libere, puneți încuietori de siguranță pe toate rafturile și un paravan pe șemineu și faceți tot ce ați face atunci când bebelușul dvs. începe să se târască. Numai dacă puteți petrece atât de mult timp asigurându-vă casa pentru o nouă pisică siameză, numai atunci este potrivită pentru dumneavoastră.

Aflați despre trăsăturile indezirabile ale pisicii siameze

Cu toate acestea, o pisică siameză este vocală și pretențioasă. În timp ce pisicile sunt de obicei chirăitoare și toarce câteodată, o pisică siameză este extrem de vocală și scoate urlete și urlete foarte puternice și joase, cunoscute sub numele de ”meezer” Având în vedere că această rasă este destul de pretențioasă, pisica ta siameză va continua să facă acest zgomot ore întregi dacă vrea ceva. Înainte de a vă lua o pisică siameză, trebuie să știți că meezers sunt adesea destul de enervanți și este dificil să ignorați urletul pisicii siameze.

Dacă sunteți o persoană care petrece mult timp în aer liber sau are o slujbă solicitantă și intenționați să vă lăsați pisica siameză singură acasă, o pisică siameză ar putea să nu fie o alegere bună. Dar chiar și în acest caz, dacă aduceți acasă o pisică siameză nouă, asigurați-vă că angajați un pet-sitter sau lăsați pisica la un prieten/membru de familie care poate să-i țină companie noului animal de companie cât timp sunteți plecat.

Gândește-te dacă natura exigentă a pisicii tale siameze te va liniști sau va adăuga și mai mult la stresul tău.

Găsirea pisicii siameze potrivite

Pisicile siameze au o durată de viață lungă și dacă iei o pisică siameză și ai grijă de ea bine, să știi că ai găsit un prieten care va continua să te însoțească până la 15-20 de ani. Dar înainte de a vă decide să vă luați o pisică siameză, trebuie să știți că o pisică siameză este diferită de alte rase de pisici. Ele nu sunt pisica calmă obișnuită, căreia i-ar plăcea să doarmă mult. În schimb, o pisică siameză este activă, tânjește după atenție și este o companie excelentă pentru copii.

În plus, unele trăsături nu prea grozave ale unei pisici siameze nu o fac să fie alegerea potrivită pentru toată lumea. O pisică siameză este predispusă la depresie și anxietate dacă este lăsată singură pentru ore lungi. În plus, este predispusă și la dezvoltarea mai multor afecțiuni de sănătate, ceea ce înseamnă că va trebui să petreceți ceva timp în îngrijirea preventivă a pisicii dumneavoastră.

Așadar, deși o pisică siameză este un animal de companie grozav pentru majoritatea proprietarilor de animale de companie, de multe ori nu este alegerea potrivită pentru părinții care nu pot acorda timp și atenție pisicii lor siameze în fiecare zi. Ținând cont de factorii menționați mai sus, numai dumneavoastră puteți decide dacă o pisică siameză este potrivită pentru dumneavoastră. Consultați și Ghidul nostru complet privind cum să aveți pisici siameze ca animal de companie.