De ce trebuie să țineți cont atunci când lăsați pisica siameză să iasă afară

De ce trebuie să țineți cont atunci când lăsați pisica siameză să iasă afară

Inițial asociate cu familia regală din Thailanda, pisicile siameze sunt cunoscute pentru aspectul lor unic și uimitor. Spre deosebire de multe alte rase de pisici, aceste creaturi loiale și energice necesită multă îngrijire specială. Chiar dacă lumea exterioară are multe de oferit acestor pisici, ea este adesea încărcată de pericole. De la mașini la hoți, de la purici la alte pisici, pisicile siameze sunt expuse la o multitudine de riscuri potențiale pe străzi. În funcție de zona în care locuiți, felina dvs. iubită poate avea un accident, poate fi furată sau se poate lupta cu o altă pisică sau un alt animal. În același timp, pisicile siameze pot beneficia și de stimularea naturală pe care o oferă aerul liber.

Acestea fiind spuse, mulți factori intră în joc atunci când te gândești să îți lași pisica siameză afară.

Ce trebuie să știi despre pisicile siameze

Pisicile siameze sunt pisici de interior care sunt menite să trăiască în case. Rasele au posibilitatea de a înmulți pisicile cu calități pe care doresc să le încurajeze. Deși poate dura mulți ani, în cele din urmă, crescătorii reușesc să le reproducă cu succes anumite calități la unele pisici.

Pisicile siameze au fost găsite pentru prima dată cu secole în urmă în Thailanda. De-a lungul anilor, cele mai multe dintre caracteristicile sălbatice ale acestei rase au dispărut. Acum au devenit o rasă specializată, care este căutată pentru ochii lor albaștri izbitori și pentru corpul elegant, cu o blană fină și lucioasă. După atâția ani de reproducere pentru caracteristici domestice, aceste feline au pur și simplu dificultăți în a supraviețui singure afară.

Poate o pisică siameză să iasă afară?

Majoritatea proprietarilor de pisici își iau siamezele de la un crescător. Dacă primiți una de mică, aceasta nu trebuie lăsată afară până când nu primește toate vaccinurile obligatorii. De asemenea, un pui de Siameză trebuie să aibă un contact și interacțiuni limitate cu alte pisici și animale.

Să recunoaștem: nu este sigur să lași o pisică normală să umble liber afară, cu atât mai puțin una care aparține rasei Siameze. În calitate de proprietar al unei pisici siameze, trebuie să găsești o modalitate de a satisface nevoile felinei tale fără a o pune în pericol.

Trebuie să știi în permanență unde se află siameza ta, astfel încât să nu trebuiască să te temi pentru pericolele excesive cu care se confruntă în aer liber, mai ales într-un oraș aglomerat. Cu toate acestea, dacă vă decideți să vă lăsați siamezul să iasă în aer liber, asigurați-vă că luați în considerare câțiva factori.

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când Vă lăsați pisica siameză afară

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a vă lăsa siamezul afară.

Riscul viermilor și al paraziților

Oamenii își iau multe măsuri de precauție atunci când pășesc în aer liber. Animalele, pe de altă parte, sunt extrem de diferite. Pisica ta siameză va da peste lucruri potențial periculoase și apoi își va linge blana și lăbuțele, riscând unele boli grave.

Siamezul tău poate lua paraziți dacă sapă prin gunoaie sau umblă prin sol contaminat. De asemenea, este posibil ca ei să ingurgiteze mâncare stricată din tomberoanele vecinilor, care le poate provoca viermi în stomac. Anumiți viermi pot pune viața în pericol dacă pisica dvs. nu primește un tratament la timp.

Facturi mai mari la veterinar

Orice proprietar responsabil de pisici își duce felina pentru vizite regulate la veterinar. Un siamez trebuie să își primească vaccinurile și să fie examinat anual. Facturile de la veterinar pot fi destul de mari așa cum sunt, iar faptul că îți lași pisica să umble afară, le poate crește și mai mult.

De exemplu, pisicile sunt creaturi teritoriale care se bat repede în bătăi în aer liber, ceea ce duce la nevoia de îngrijiri de urgență pentru răni. În plus, deoarece pisicile vagaboande nu sunt vaccinate, acestea îi pot transmite siamezei dvs. o infecție prin mușcături sau zgârieturi.

De asemenea, pisicile nu sunt atente la trafic, ceea ce le poate face să fie lovite de o mașină, ceea ce poate duce la invaliditate permanentă sau la deces. În plus, în cazul în care siamezul dumneavoastră are nevoie de o intervenție chirurgicală sau trebuie să stea în spital pe termen lung, vă va crește factura veterinarului cu câteva mii de dolari.

Pericolele care pândesc

Pot exista multe pericole care vă așteaptă după colț pentru pisica dumneavoastră, mai ales dacă locuiți într-o zonă aglomerată. Nu numai că siamezul tău poate da peste câini liberi, dar poate intra în contact și cu otravă și cu oameni nesuferiți.

Câinii sunt cunoscuți pentru faptul că urmăresc pisicile. Indiferent de cât de atent și inteligent este siamezul dumneavoastră, unii câini pot fi destul de rapizi în atac, provocând răni grave felinei dumneavoastră.

Mulți oameni pun substanțe otrăvitoare, cum ar fi pesticide și insecticide, pentru a ține la distanță dăunătorii. Unii oameni pun, de asemenea, substanțe chimice de curte și otravă pentru șobolani în curțile lor, ceea ce poate fi un pericol imens pentru sănătatea pisicii dumneavoastră. În plus, multe flori și arbuști de grădină, cum ar fi crinii, pot fi toxice pentru pisica dumneavoastră.

Pisicile care umblă liber în aer liber se confruntă, de asemenea, cu posibilitatea de a rămâne blocate în magazii și garaje fără nicio cale de scăpare. În plus, nu vă puteți aștepta ca cei din cartier să fie la fel de amabili cu siamezul dvs. ca și dvs. Cu atât de multe pericole care pândesc peste tot, nu există nicio modalitate de a ști cu certitudine că siamezul dvs. va rămâne în siguranță în aer liber.

Pericol pentru familia dvs.

Siamezul dvs. se poate întoarce acasă după ce a stat mult timp afară. Deși animalul dvs. de companie poate părea în regulă, nu există nicio modalitate sigură de a ști dacă acesta adăpostește vreo boală care poate fi periculoasă pentru familia dvs. Nu puteți ști pe unde se rătăcește siamezul dvs. atunci când îl lăsați în aer liber. Prin urmare, nu ai cum să știi ce aduce în casa ta de pe străzi.

Fiind o creatură iubitoare, siamezul tău probabil că se cuibărește și se îmbrățișează cu toți membrii familiei. Poate, chiar dorm în patul tău. Indiferent de faptul că vă curățați casa în mod regulat, nu puteți elimina în mod eficient germenii pe care îi aduce pisica dumneavoastră în libertate. Imaginați-vă că siamezul dvs. aduce toți germenii dintr-un tomberon în casa dvs.

Având în vedere responsabilitatea dvs. de a vă menține familia sănătoasă, trebuie să vă supravegheați siamezul, iar cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să îl țineți în casă.

Luați în considerare vecinii dvs.

Poate fi nepoliticos să vă lăsați pisica siameză peste tot în cartier. La urma urmei, nu există nicio modalitate sigură de a ști dacă vecinii tăi sunt alergici la pisici sau nu le plac deloc. În cazul în care unii dintre vecinii dvs. iubesc pisicile, tot nu ar vrea ca animalul de companie al altcuiva să le scormonească prin gunoiul lor sau să hoinărească nesupravegheat în curtea din spate.

Deoarece pisicile siameze tânjesc după atenție, este posibil ca ele să se apropie de străini care nu doresc să interacționeze cu ele. În plus, unii dintre vecini pot deține și câini de talie mare și nu puteți fi siguri în curtea cui intră siameza dvs. atunci când hoinărește în aer liber. Cu alte cuvinte, vecinii dvs. nu ar trebui să fie îngrijorați de faptul că trebuie să aibă de-a face cu animalul de companie al altei persoane.

Alergând în bătăi

La un moment dat, probabil că ați auzit la un moment dat pisici vagabonde care se tânguiesc în timpul nopții. Ei bine, asta pentru că pisicile intră foarte repede în bătăi. Pisicile siameze sunt teritoriale, ceea ce le poate determina să se bată cu orice animal care intră în curtea ta. Probabil că nici măcar nu veți fi conștient de luptă până când pisica dvs. este rănită sau dispare. Mai mult decât atât, pisica dumneavoastră probabil că nici nu va supraviețui dacă se va lupta cu o pisică mai mare sau cu un câine.

Aceste lupte pot fi destul de periculoase și poate chiar vă pot pune viața în pericol, deoarece pot avea ca rezultat răni grave, infecții și cicatrici. Siamezul dumneavoastră poate deveni chiar mai temător și mai dificil de manevrat din cauza traumei suferite în urma unei lupte.

Amenințarea de a dispărea sau de a fi furat

Pisicile siameze au o natură curioasă și aventuroasă care le încurajează să se plimbe liber în aer liber. Cu toate acestea, acest lucru este destul de amenințător, deoarece le expune riscului de a se pierde sau de a fi furate. Deoarece pisicile siameze sunt o rasă cu un aspect unic, cu ochi frumoși și blană uimitoare, unii oameni ar putea încerca să le fure și să le vândă pentru o sumă bună de bani.

Opțiuni alternative în aer liber pentru o pisică siameză

Ei bine, aerul liber nu este chiar atât de rău. Aerul proaspăt și lumina soarelui pot fi mai mult ca sigur benefice pentru felina ta, ajutând-o să se ferească de depresie și oferindu-i o stare de satisfacție generală. Cu toate acestea, nu trebuie să vă lăsați pisica singură în aer liber. În schimb, trebuie să îi creezi un spațiu sigur pentru ea.

Dacă locuiești într-un apartament, securizează-ți balconul instalând porți pentru copii pe gratii și acoperind zona deschisă cu o plasă. Dacă locuiți într-o casă, siamezul dvs. se va bucura de o incintă exterioară. Camerele de soare și verandele închise sunt, de asemenea, zone excelente pentru ca siamezul dvs. să se joace.

Pisicile siameze sunt animale de companie foarte loiale, iubitoare și jucăușe, care vor deveni rapid punctul de atracție al casei dvs. Aceste animale de companie foarte inteligente și energice pot fi niște companioni grozavi, atâta timp cât vă amintiți că au fost crescute ca pisici de interior. În calitate de părinte al unei pisici siameze, trebuie să vă angajați să o protejați de pericolele care pândesc în aer liber, în special în zonele de locuit aglomerate și în orașe.

Dacă vă lăsați pisica siameză să umble nesupravegheată în aer liber, o puteți expune la o multitudine de pericole potențiale care pot face ca felina dumneavoastră să se rănească, să se îmbolnăvească, să fie furată sau chiar să moară dacă intră în locul nepotrivit. Dacă insistați să creșteți o pisică care se poate adapta atât în interior, cât și în exterior, aceasta nu este rasa potrivită pentru dumneavoastră. Această pisică de design trebuie să fie ținută în siguranță și sănătoasă în confortul casei dumneavoastră.