Diferitele culori ale pisicilor siameze

Diferitele culori ale pisicilor siameze

Pisicile siameze sunt una dintre cele mai elegante și unice rase de pisici. Ele au un model de blană distinctiv care le face să fie recunoscute instantaneu de către iubitorii de pisici și de către profani deopotrivă. Pisicile siameze au de la o haină albă fildeș până la una gri închis, cu diferite culori la extremități. Prin urmare, toate pisicile siameze se nasc albe, iar culoarea punctelor lor începe să se vadă pe măsură ce cresc. Așadar, vă puteți da seama ce pisică siameză aveți uitându-vă la punctele de pe corp după ce crește. Acestea fiind spuse, dacă doriți să vă luați una pentru casa dumneavoastră, este mai bine să vă informați despre diferitele culori ale pisicilor siameze. Iată un ghid cu privire la detaliile pe care ar trebui să le cunoașteți.

Diferitele culori ale pisicilor siameze

Asociația Cat Fanciers Association (CFA) a acceptat doar patru culori de pisici siameze. Aceste culori se bazează pe culoarea punctelor lor. Aceasta înseamnă că blana unei pisici siameze de pe față, vârfurile urechilor, picioarele, labele, labele, labele, pielea nasului și coada au o anumită culoare, adică punctul, iar blana de pe restul corpului este de obicei albă sau gri. Așadar, cele patru variante de culoare acceptate ale pisicilor siameze sunt seal point (puncte negre), blue point (puncte gri-albăstrui), chocolate point și lilac point.

Pisicile siameze pot exista și în alte culori, dar aceasta este de obicei un amestec al acestor puncte de culoare sau al altor rase de pisici. Prin urmare, vă puteți aștepta, de asemenea, să vedeți o pisică siameză tabby, dar aceasta nu este o pisică siameză de rasă pură. Aruncați o privire la câteva informații despre fiecare dintre cele patru variante oficiale de culoare ale pisicilor siameze.

1. Pisicile siameze Seal Point

Pisicile siameze Seal Point au puncte negre, maro închis (seal brown) sau gri închis. Pe de altă parte, culoarea blănii de pe restul corpului său este semnificativ mai deschisă, variind între culorile crem și cafeniu deschis. Se spune că această pisică este o pisică neagră, dar genetica sa permite ca culorile mai închise să se vadă doar pe puncte și nu pe întregul corp.

Pisica siameză seal point este culoarea originală a pisicii siameze. Așadar, toate celelalte puncte de culoare sunt variații sau diluții ale acestei versiuni. Prin urmare, o pisică siameză seal point este cea mai comună dintre toate celelalte culori diferite de pisici siameze.

Ar trebui să rețineți, de asemenea, că aproape toate pisicile siameze au ochii albaștri strălucitori. Variațiile de culoare au un efect mic sau deloc asupra culorii ochilor săi – este posibil să găsiți doar mici variații.

2. Pisicile siameze Blue Point

Pisicile siameze Blue Point sunt cele mai rare dintre toate pisicile siameze. Puteți identifica una dintre ele uitându-vă cu atenție la puncte. Punctele au un ton albastru, rece, cu nuanțe de gri. În plus, restul blănii de pe corpul său are un ton albăstrui în loc de un ton de culoare cafeniu/bej. Acestea fiind spuse, culoarea gri-albăstruie de pe labele și picioarele sale se estompează treptat spre albul mai deschis. Așadar, este posibil să observați că burta și pieptul său sunt ușor mai închise la culoare decât restul corpului.

Punctele de culoare ale unei pisici siameze blue point nu rămân însă la fel pe tot parcursul vieții sale. Când este pisoi, culoarea punctelor sale este atât de deschisă încât abia dacă sunt vizibile. Culoarea naturală se vede în cea mai mare parte a vieții sale, iar culoarea blănii de pe puncte devine semnificativ mai închisă pe măsură ce se apropie de bătrânețe. s

Raritatea pisicilor siameze blue point le face pe acestea relativ scumpe. Vă puteți aștepta să cheltuiți între 800 și 1.000 de dolari numai pentru pisică. Aceasta nu include cheltuielile suplimentare pentru îngrijirea pisicii. În plus, pisicuțele siameze de calitate de expoziție sunt semnificativ mai scumpe, prețurile ajungând până la 2500 de dolari. Prețurile pisicuțelor de calitate de expoziție sunt de obicei stabilite la un nivel ridicat atunci când strămoșii lor au fost și ei pisici de expoziție. Acestea fiind spuse, ar trebui să luați întotdeauna în considerare oportunitatea de a adopta un pisoi în schimb.

3. Pisicile siameze chocolate point

Dintre cele patru culori diferite oficiale ale pisicilor siameze, pisicile siameze chocolate point au cel mai mic contrast de culoare între blana de pe vârfuri și restul corpului. Astfel, blana de pe corpul lor are culoarea fildeșului. Pe de altă parte, urechile, nasul, labele, picioarele și coada sunt toate de culoarea ciocolatei cu lapte. Cu toate acestea, labele labei și pielea nasului sunt de culoare roz scorțișoară.

4. Pisica siameză Lilac Point

O pisică siameză lilac point este cunoscută și sub numele de pisică siameză frost point. Acest lucru se datorează faptului că culoarea blănii sale de pe puncte este gri înghețat cu o nuanță subtilă de roz. La fel ca la punctele deschise, blana de pe corp are, de asemenea, o culoare strălucitoare, care poate fi descrisă cel mai bine ca fiind alb glacial. Nu există nicio umbră pe alb, așa că are culoarea zăpezii, spre deosebire de crem, bej sau fildeș de la alte tipuri. În plus, pielea nasului său și labele labei sunt de culoare roz lavanda.

O pisică siameză lilac point este, de asemenea, cea mai deschisă la culoare dintre cele patru culori oficiale ale pisicilor siameze. De asemenea, spre deosebire de pisicile siameze cu punct albastru și de alte tipuri de culori, culoarea punctului pentru pisicile siameze cu punct lila nu se schimbă (se întunecă) pe măsură ce cresc. Acest tip de culoare a fost al treilea tip de culoare care a fost recunoscut și acceptat oficial.

Alte culori ale pisicilor siameze

Fără îndoială, există doar patru variante oficiale de culori ale pisicilor siameze. Cu toate acestea, le puteți găsi și în alte culori atunci când nu sunt rase pure. Unele dintre diferitele culori ale pisicilor siameze sunt următoarele.

Pisici siameze Red Point

Puteți găsi o pisică siameză red point atunci când este o încrucișare între o pisică siameză, tortoiseshell și red tabby. Aceste pisici au un corp de culoare albă caldă, cu labe roz și piele de nas. Aceste pisici sunt cunoscute și sub numele de pisici siameze orange point.

Pisicile siameze Lynx Point

Pisicile siameze Lynx point sunt o încrucișare între o pisică siameză point și o pisică tabby domestică. Are puncte dungate, iar culorile pot varia în funcție de culoarea punctului Siamezului.

Pisici Siameze cu punct crem

O pisică Siameză cu punct crem este o încrucișare între o pisică Siameză, o pisică domestică roșie cu părul scurt și o Abys. Așadar, culoarea punctelor este crem rece, iar blana de pe corp este albă/crem. Pielea bostanului și labele labei sunt roz. Dintre diferitele culori ale pisicilor siameze, aceasta este una care arată deosebit de delicată, chiar dacă nu este o siameză pură.

Foreign White

Un Foreign White este o variantă neasemuită a pisicii siameze, cu excepția faptului că nu are puncte de culoare contrastantă. Astfel, întreaga sa blană este de un alb strălucitor, fără nuanțe. De asemenea, aceste pisici au, de obicei, ochii albaștri, ca majoritatea pisicilor siameze.

Date rapide despre diferitele culori ale pisicilor siameze

Chiar dacă există diferite culori de pisici siameze, toate sunt similare în aproape toate privințele. Prin urmare, toate aceste pisici siameze împărtășesc trăsături de personalitate similare și au aceleași dimensiuni și durată de viață. Așadar, singura diferență este culoarea blănii lor. Prin urmare, nu va trebui să luați măsuri de îngrijire și siguranță specifice pentru un anumit tip de culoare. Dacă intenționați să vă luați una pentru casa dvs., ar trebui să știți câteva date rapide despre pisicile siameze

  • Înălțime – între 10 și 12 centimetri
  • Greutate – între 5 și 12 kilograme
  • Durata de viață – între 10 și 13 ani

Trebuie să știți că pisicile siameze sunt animale de companie relativ pretențioase. Așadar, va trebui să îi dedicați timp și efort semnificativ pentru a-i oferi îngrijire și atenție. În acest fel, îi veți permite să rămână sănătoasă și fericită în familia dumneavoastră.

Trăsături rapide de personalitate ale pisicilor siameze

Ar trebui să știți la ce să vă așteptați atunci când alegeți să faceți din pisica siameză o parte din familia dumneavoastră. Așadar, iată câteva trăsături rapide de personalitate ale pisicilor siameze.

Sunt afectuoase

Pisicile siameze sunt o rasă deosebit de afectuoasă. Ele au nevoie de multă atenție din partea dumneavoastră și au tendința de a vă urmări prin casă. De asemenea, te poți aștepta ca pisica ta siameză să petreacă mult timp stând în poala ta. Aceste pisici tind, de asemenea, să fie destul de vocale, exprimându-și destul de des ceea ce simt față de dumneavoastră. Așadar, așteptați-vă să vă petreceți ceva timp vorbind și cu pisica dumneavoastră.

Sunt inteligente

Pisicile siameze sunt una dintre cele mai inteligente rase de pisici existente. Datorită inteligenței lor ridicate, trebuie să se implice în jocuri interactive în fiecare zi pentru a-și menține facultățile mentale ascuțite.

Ultimele câteva cuvinte

Acum că știți care sunt diferitele culori ale pisicilor siameze și cum acest lucru nu le afectează personalitatea sau sănătatea, vă puteți concentra doar pe obținerea uneia care să aibă o chimie excelentă cu dumneavoastră încă de la început.