Exerciții și jocuri pentru pisica ta siameză

Exerciții și jocuri pentru pisica ta siameză

Una dintre cele mai importante trăsături ale unui siamez este natura sa energică. Este posibil să le găsiți sărind de pe canapea sau jucându-se cu obiecte la întâmplare prin casă.

Aceste feline pline de viață au nevoie de multă stimulare fizică și mentală pentru a rămâne fericite. Dacă nu li se oferă ceva, se pot plictisi rapid și se pot lăsa pradă unui comportament distructiv. Sunt disponibile diverse exerciții și jocuri pentru a vă menține pisica stimulată și satisfăcută.

De ce au nevoie pisicile siameze să se joace?

Se crede pe scară largă că pisicile se joacă pentru a-și exersa abilitățile, cum ar fi vânătoarea, de care ar fi avut nevoie în mod natural pentru a supraviețui dacă ar fi fost în sălbăticie. Cu toate acestea, există mai multe motive care se află în spatele comportamentului jucăuș al pisicii dumneavoastră.

Eliberarea stresului

Este posibil să vă găsiți pisica dumneavoastră de companie apucând cea mai apropiată jucărie sau obiect și deturnându-și toată energia spre acesta. Pisicile au tendința de a se elibera de energia negativă prin urmărirea și uciderea falsă a jucăriilor lor. Chiar și zgârierea mobilei este o activitate de eliberare a stresului pentru pisici. Dacă vă găsiți pisica făcând acest lucru, este o idee bună să îi procurați un postament de zgâriat.

Exercițiu fizic

Activitatea fizică este vitală pentru ca siameza dumneavoastră să rămână sănătoasă. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care le place să se joace cu jucării. Săriturile, cățăratul și alergatul îi ajută să se mențină în formă.

Exercițiu mental

Joaca le stimulează cu siguranță mintea. Pisicile siameze au o minte agilă, iar joaca ajută la menținerea acesteia. Dacă pisica dumneavoastră este bătrână, stimularea mentală prin joc poate minimiza șansele de Alzheimer.

Dezvoltare

Exercițiile și jocurile ajută la dezvoltarea mentală a pisicilor. Activitățile ludice nu numai că ajută pisicuțele să se descopere pe ele însele, ci și să afle despre lumea din jurul lor. De exemplu, ele ajung să știe că lovirea unei mingi cu lăbuța o va face să se rostogolească, iar mușcarea propriei cozi ar fi cu siguranță dureroasă.

Joaca ajută pisicile să învețe conceptele de cauză și efect, ceea ce este vital pentru dezvoltare. În plus, activitatea fizică le întărește mușchii și învață coordonarea mână (laba)-ochi.

Încredere

Unele pisici sunt timide și le ia timp să se deschidă. Exercițiile și jocurile oferă o distragere a atenției foarte necesară, deoarece pisicile sunt întotdeauna tentate să se joace cu ele. Jucăriile ajută, de asemenea, pisicile să se simtă în siguranță în noua lor casă. Dacă aveți o felină timidă, oferiți-i o jucărie sau două pentru a-i spori încrederea în sine.

Legătura

Este o idee bună să folosiți jucării pentru a interacționa cu pisica dumneavoastră de companie. Siamezii sunt creaturi sociabile care adoră să creeze legături cu stăpânii lor. Prin urmare, este vital să vă jucați cu noul dvs. prieten blănos pentru a crea o legătură cu el.

Cele mai bune exerciții și jocuri pentru pisica dvs.

Deși în general se crede că pisicile sunt liniștite și calme, ele au nevoie de activitate fizică. Deși pisicile nu au nevoie de atât de mult exercițiu ca și câinii, medicii veterinari recomandă cu căldură jocurile și exercițiile pentru a le menține în formă. Unele dintre cele mai populare exerciții și jocuri pentru pisici includ:

Turnul pisicii

Turnurile pentru pisici cu mai multe niveluri sunt disponibile pe scară largă în magazinele de animale de companie, precum și online. Pisicilor le place să se cațere în zone înalte și să privească de sus teritoriul lor.

Pisicile care trăiesc în aer liber adoră să se cațere în copaci, deoarece le permite să supravegheze lumea de jos dintr-un loc sigur. Pisicile de interior obțin aceeași plăcere de la turnurile sau copacii pentru pisici. Nu numai că le ajută să se simtă mai încrezătoare, dar le oferă și niște exerciții de care au mare nevoie.

Indicatoare cu laser

Indicatoarele cu laser sunt excelente pentru a face o pisică leneșă să devină activă. Pur și simplu apăsați butonul de pe pointerul laser și îndreptați-l spre podea sau spre perete. Veți vedea că pisica dvs. se va năpusti asupra lui în cel mai scurt timp.

Indicatoarele laser oferă o stimulare mentală considerabilă pentru felina dvs. și o împiedică să se plictisească excesiv. Fasciculul laser arată ca o pradă care se mișcă rapid pentru pisica dumneavoastră, permițându-i să se distreze din plin cu el. Pentru a încheia, vă puteți conduce pisica spre o recompensă ca recompensă.

Jucării cu iarbă de pisică

Iarba de pisică este o plantă perenă originară din Europa. Multe jucării pentru pisici conțin iarba pisicii uscată și măcinată pentru a atrage pisicile. Nepetalactona este principalul ingredient al iarba pisicii, care declanșează substanțe chimice cerebrale legate de starea de spirit și fericire.

Pisicile reacționează de obicei la jucăriile cu iarbă de pisică devenind hiperactive. Ele se pot rostogoli sau se pot răsturna timp de aproximativ 5-12 minute. Iar iarba pisicii nu este bună doar pentru a motiva o pisică să se joace, ci ajută și la reducerea nivelului de stres.

Jucării cu baghetă

Vânătoarea este un instinct natural la toate pisicile. La fel cum pisicile de exterior aleargă după pradă, pisicile de interior au nevoie de oportunități similare. Jucăriile de tip baghetă imită prada, ceea ce le face o sursă excelentă de emoție pentru pisicile de companie.

O jucărie de tip baghetă poate fi pur și simplu un băț cu o pânză subțire sau o panglică atașată la un capăt. Puteți să o mișcați, să o fluturați sau să o fluturați astfel încât panglica să se miște într-un mod similar cu o pasăre, o insectă sau o altă pradă. Un beneficiu semnificativ al unei jucării de tip baghetă este că menține o distanță sigură între ghearele pisicii dumneavoastră siameze și pielea dumneavoastră.

Jucării cu mingi

Jucăriile cu mingi sunt destul de atrăgătoare pentru pisici. Modul în care se rostogolesc pe podea este similar cu mișcarea șoarecilor și a altor animale de pradă. Ar putea fi o idee bună să introduceți în interiorul jucăriilor cu biluțe dulciuri, zgomote sau iarbă pentru pisici pentru a le face mai atrăgătoare pentru pisica dumneavoastră. Unele dintre jucăriile cu bilă populare includ:

  • Hârtie împăturită (puteți încerca o varietate de texturi și dimensiuni)
  • Mingi de ping-pong
  • Mingi cu clopoței
  • Mingi din Mylar
  • Mingi de burete

Hrănitori pentru păsări și acvarii

Exercițiile și jocurile pentru siamezi includ privitul hrănitorilor pentru păsări sau al acvariilor. Acest lucru poate oferi o stimulare considerabilă pentru prietenul tău blănos. Pisicile adoră să privească peștii și păsările care se mișcă în habitatul lor natural.

Puteți cumpăra un scaun pentru pisici la fereastră pentru a face mai ușor pentru pisica dumneavoastră siameză să vadă lumea de afară. Alternativ, puteți amplasa un copac pentru pisici lângă o fereastră cu copaci adevărați afară, astfel încât pisica dvs. să se bucure să se cațere pe el și să privească păsările zburând.

Dresaj cu clicker

Instinctele de prădător ale pisicii dvs. fac ca ea să se bucure să își ”câștige” mâncarea. Dresajul cu clicker este stimulativ, dar și distractiv pentru animalul dumneavoastră de companie. Un clicker este un dispozitiv mic, din plastic, care este folosit pentru a emite un sunet pe care pisica dvs. îl poate auzi cu ușurință.

Luați clickerul într-o mână și o recompensă în cealaltă. Arătați-i pisicii dumneavoastră răsfățul astfel încât să vină spre dumneavoastră. De îndată ce face acest lucru, faceți ”clic” și dați-i răsfățul. În acest fel, animalul dvs. de companie va învăța în curând să asocieze un comportament bun cu sunetul clicului.

Jucăriile puzzle

Jucăriile puzzle mențin agilitatea felinei dvs. și oferă în același timp o întărire pozitivă. Jucăriile de tip puzzle fac pisicile să muncească pentru hrana lor. Acest lucru le activează mintea și, de asemenea, le satisface instinctul natural de a vâna.

Mâncărurile și jucăriile puzzle sunt bune pentru a încetini pisicile care au tendința de a mânca prea repede. Ele ajută la crearea unei asocieri între alimentator și mâncare. Puteți începe prin a folosi dulciuri în hrănitoarele puzzle și apoi să le înlocuiți încet cu crochete.

Jucării de luptă

Puteți oferi pisicii siameze o jucărie moale cu care să poată lăbărța, lovi cu piciorul și să se lupte. O opțiune populară este umplerea unei șosete înalte cu vată de bumbac și legarea cu grijă a capătului cu ajutorul unei panglici sau a unei sfori.

Mai mult, pisicile adoră cutiile de carton și pungile de hârtie. Poți pune înăuntru dulciuri sau iarbă pentru pisici și le poți lăsa deschise pentru ca pisica ta să le exploreze. Se poate ascunde în ele, se poate năpusti asupra lor sau poate sări înăuntru și afară. Acestea nu servesc doar ca o ascunzătoare bună, ci sunt și jucării distractive. Încercați să păstrați înăuntru un șoricel de jucărie acoperit cu iarbă de pisică pentru a-l face pe animalul dvs. de companie să îl vâneze și să îl urmărească.

Reguli de joacă

Pisicile siameze adoră jucăriile care arată și se comportă asemănător cu prada lor naturală. Pentru ca felina dvs. să se bucure la maximum, iată câteva reguli de urmat:

  • Înaintați în ritmul pisicii dumneavoastră. Oferiți-i o varietate de exerciții și jocuri pentru a afla care îi plac cel mai mult.
  • Dacă siameza dvs. devine prea excitată, vă poate ataca mâinile sau picioarele sau alte animale de companie. Dacă lucrurile încep să devină dure, luați o pauză de la joacă și începeți din nou când s-a calmat.
  • Jucați-vă cu pisica dumneavoastră în diferite momente ale zilei pentru a vă da seama când este mai înclinată să se joace. Pisicilor din sălbăticie le place să vâneze înainte de a mânca și de a trage un pui de somn, așa că încercați să vă jucați cu pisica dvs. înainte de a o hrăni.
  • Alegeți un spațiu de joacă lipsit de distrageri și în care prietenul dvs. blănos să se simtă în siguranță.
  • Păstrați jucării noi pentru anumite sesiuni de joacă și continuați să rotiți alte jucării. Acest lucru ar ajuta la menținerea interesului animalului dvs. de companie, deoarece pisicile au tendința de a-și pierde interesul destul de repede.

Cuvânt final

Puteți cumpăra cu ușurință jucării și jocuri pentru pisici din magazinele de animale de companie sau din magazinele online. Mai mult decât atât, le puteți chiar confecționa singuri, căutând pe internet. Exercițiile și jocurile sunt esențiale pentru a vă menține animalul de companie stimulat fizic și mental și, în același timp, pentru a-l descuraja să aibă un comportament distructiv. Cel mai bine este să vă supravegheați întotdeauna pisica în timpul jocului.