Pisici siameze vs. pisici himalayene: Cunoașteți diferențele

Pisici siameze vs. pisici himalayene: Cunoașteți diferențele
  • Intenționați să adoptați o pisică?
  • Sunteți în situația în care nu vă puteți decide dacă să alegeți pisici himalayene sau pisici siameze din cauza asemănărilor dintre ele?

Dacă acesta este cazul tău, atunci acest post este pentru tine.

Mulți părinți noi de animale de companie sunt confuzi dacă să opteze pentru pisici siameze sau pisici himalayene, deoarece cele două rase de pisici par similare. Ambele posedă un model de culoare cu puncte similare și au trăsături izbitor de frumoase. Dar există mult mai multe diferențe. Cele două rase de pisici diferă în ceea ce privește aspectul, personalitatea, nevoile de îngrijire, speranța de viață și multe altele. Să începem cu înțelegerea diferențelor dintre pisicile siameze vs. pisicile himalayene, dar înainte de a intra în detalii, să aruncăm o privire mai atentă asupra fiecăreia dintre cele două rase de pisici.

Pisicile siameze

Pisicile siameze sunt o rasă naturală cu o origine străveche. Rasa de pisici a venit din Thailanda și a ajuns în SUA și în țările europene în secolul 19al. De atunci, pisica siameză este o rasă de pisici populară, renumită pentru aspectul său fabulos și comportamentul său super prietenos.

Cu un fizic lung și elegant și o blană semi-lungă, ascuțită și colorată distinct, urechile, nasul și piciorul pisicii siameze sunt diferite de restul corpului. Culoarea originală a pisicii siameze de rasă pură este un seal point, care este destul de rară astăzi. Cu toate acestea, puteți găsi pisici siameze cu diverse culori pe puncte, inclusiv albastru, ciocolatiu, lynx și liliac.

Trăsătura izbitoare a unei pisici siameze este personalitatea prietenoasă a animalului de companie. Pisicile siameze sunt sociabile și se bucură de compania oamenilor și a altor animale de companie. În plus, sunt foarte active și cer atenția stăpânului. Dacă se simt copleșite sau ignorate, sunt și destul de vocale, așa că tu, ca proprietar de animale de companie, trebuie să acorzi mult timp și atenție pisicii tale siameze.

Pisicile himalayene

Spre deosebire de pisicile siameze, pisicile himalayene sunt o încrucișare între pisicile persane și pisicile siameze. Prin urmare, pisicile himalayene sunt rezultatul intervenției umane. Și pentru că pisicile himalayene sunt încrucișate între pisicile siameze și pisicile persane, ele împărtășesc câteva trăsături și trăsături de personalitate atât ale pisicilor siameze, cât și ale pisicilor persane.

Pisicile himalayene sunt pisici cu părul lung, cu blană, care sunt disponibile în diferite culori. În plus, au o față mai rotundă și trăsături faciale mai rotunde care le conferă un aspect mai voluminos. Pisicile Himalaya au picioare mai groase și gâturi mai scurte și mai groase.

Dacă vă uitați la personalitatea pisicilor Himalaya, acestea sunt o rasă de pisici jucăușe, dar nu sunt foarte active, curioase și vocale. Rasa este mai degrabă un tip de animal de companie relaxat, care are nevoie de multă îngrijire din cauza blănii sale mai groase și mai lungi.

Diferențe între pisicile siameze și pisicile himalayene

Să analizăm mai îndeaproape diferența dintre cele două rase de pisici, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de cauză.

Originea

Pisicile siameze sunt o rasă naturală. Ele sunt mult mai vechi decât pisicile Himalaya; cu toate acestea, cea din urmă este rezultatul intervenției umane. Când oamenii au încrucișat pisici siameze și pisici persane, încrucișarea a fost numită pisici himalayene. Din cauza ADN-ului pisicilor siameze, pisicile himalayene par familiare cu rasa pisicilor siameze. Cu toate acestea, deoarece este o încrucișare între pisicile siameze și pisicile persane, pisicile himalayene rezultate au, de asemenea, caracteristici fizice și trăsături de personalitate care par asemănătoare cu pisicile persane.

Aspect

Poate că cea mai evidentă diferență între pisicile siameze și pisicile himalayene este lungimea blănii lor. Cele două rase de pisici pot avea un ton de culoare similar, dar lungimea blănii le diferențiază pe cele două. Pisicile siameze au o lungime a blănii mult mai scurtă în comparație cu pisicile himalayene. Pe de altă parte, pisicile Himalaya au o blană lungă și pufoasă.

În afară de diferența de lungime a blănii, există o diferență în ceea ce privește trăsăturile corpului pisicilor siameze față de pisicile Himalaya. La prima vedere, pisicile Himalaya și pisicile siameze pot părea la fel datorită asemănării culorilor, dar dacă te uiți mai atent, îți vei da seama că cele două rase de pisici sunt izbitor de diferite.

Pisicile Himalaya au fața rotundă, nasul scurt și, datorită acestei forme distincte a nasului, fața pisicilor Himalaya pare mai plată. În plus, dacă vă uitați la urechi, pisicile Himalaya au urechi mici și circulare. În plus, picioarele și gâtul pisicilor Himalaya este scurt și gros. Rasa de pisici are o coadă groasă cu mult păr.

Pe de altă parte, pisicile siameze au un fizic lung și elegant, cu picioare lungi și o coadă lungă și subțire, cu puțin păr pe coadă. În plus, trăsăturile faciale ale pisicilor siameze sunt, de asemenea, diferite de cele ale pisicilor himalayene. Pisicile siameze au o față de formă triunghiulară cu urechi lungi și triunghiulare.

Per total, pisicile din Himalaya sunt mult mai osoase în comparație cu pisicile siameze cu silueta elegantă și înaltă.

O altă diferență în aspectul pisicilor siameze față de pisicile din Himalaya este diferența de culoare. Pisicile siameze sunt disponibile în patru culori tradiționale seal point, în care anumite zone ale corpului au o culoare distinctă. Pe de altă parte, pisicile Himalaya sunt disponibile în diverse combinații de culori.

Personalitate

În afară de aspect, cele două rase de pisici diferă semnificativ când vine vorba de personalitate. Pisicile siameze au tendința de a fi mai active și mai jucăușe. În plus, ele prosperă la atenția umană, așa că adoră să fie în preajma ta. De fapt, pisicile siameze adoră să se implice în toate aspectele vieții tale, indiferent de ceea ce îți dorești. În plus, pisicile siameze sunt zgomotoase și sunt, de asemenea, destul de vocale în ceea ce privește nevoile lor.

Pe de altă parte, pisicile himalayene sunt feline relaxate și liniștite, cărora le place să fie îngrijite. Ele sunt, de asemenea, destul de jucăușe și sociabile, dar nu sunt la fel de active, vocale și petrecărețe ca pisicile siameze. Pisicile himalayene nu sunt la fel de vocale ca pisicile siameze.

Nevoi de toaletare

Din cauza diferenței evidente în ceea ce privește lungimea blănii, există o diferență netă în ceea ce privește nevoile de toaletare ale pisicilor siameze față de pisicile himalayene. Acestea din urmă necesită mult mai multă îngrijire, datorită blănii lor lungi. De fapt, pisicile Himalaya au nevoie de toaletare în fiecare zi pentru a-și menține aspectul. Mai mult, pisicile Himalaya au nevoie de asemenea de toaletare frecventă pentru a reduce riscul de a dezvolta covorașe, care pot provoca infecții și care pot, de asemenea, să crească în piele dacă nu sunt tratate bine la timp.

Pe de altă parte, pisicile siameze nu au o nevoie frecventă de toaletare. De fapt, periajul pisicii Siameze cu păr scurt o dată pe săptămână este de obicei suficient, dar dacă aveți o pisică Siameză cu părul lung, este mai bine să o periați de cel puțin două ori pe săptămână.

Speranța de viață

Pisicile Siameze au o durată de viață mult mai lungă în comparație cu pisicile Himalaya. În timp ce te poți aștepta ca pisica ta siameză să trăiască până la 20 de ani și chiar mai mult, pisicile himalayene au o speranță de viață între 12 și 15 ani.

Pisici siameze vs. pisici himalayene – Pe care să o alegi?

Având în vedere detaliile menționate în acest post, cu siguranță vor apărea din diferențele dintre pisicile siameze vs. pisicile himalayene. Pisicile siameze sunt o rasă naturală, în timp ce pisicile himalayene sunt o încrucișare între pisicile siameze și persane. Prin urmare, ele împărtășesc caracteristici și trăsături de caracter atât ale pisicilor siameze, cât și ale pisicilor persane. În plus, există o diferență izbitoare în ceea ce privește lungimea blănii și trăsăturile fizice ale pisicilor siameze și ale pisicilor himalayene. Pisicile siameze au o blană scurtă, în timp ce pisicile himalayene sunt mai blănoase și au o blană mai lungă. În plus, pisicile siameze sunt mai zvelte și mai înalte în comparație cu pisicile himalayene osoase.

Pe lângă aspectul lor, cele două rase de pisici diferă și prin temperament și personalitate. Pisicile siameze se dezvoltă în interacțiunea cu oamenii și doresc să rămână implicate în toate aspectele vieții tale, dar nu este cazul pisicilor himalayene, mai blânde și mai puțin vocale. Având în vedere diferența de lungime a blănii lor, cele două rase de pisici au nevoi diferite de îngrijire. În timp ce pisicile Himalaya au nevoie de o toaletare mult mai regulată, nu este cazul pisicii Siameze cu părul scurt. În cele din urmă, există o diferență în ceea ce privește speranța de viață a celor două rase de pisici. Puteți găsi pisici siameze care trăiesc mai mult timp în comparație cu pisicile himalayene.

Așadar, dacă doriți să alegeți între o pisică siameză și o pisică himalayană, totul depinde de dumneavoastră. Dacă sunteți o persoană care stă acasă și care se bucură de compania unei pisici vocale și pretențioase, care nu are nevoie de multă îngrijire, atunci o pisică siameză este pentru dumneavoastră. Dar dacă preferați un animal de companie relaxat, care nu este chiar pretențios, dar care are nevoie de multă îngrijire, atunci pisicile himalayene sunt pentru dumneavoastră.