Probleme comune ale pielii pisicii siameze și cum să le prevenim

Probleme comune ale pielii pisicii siameze și cum să le prevenim

Știați că pisicile siameze își petrec de obicei 50% din timp îngrijindu-se atunci când sunt treze? Desigur, știm cu toții că pisicile dorm foarte mult. Este aproape pasiunea lor preferată. Ele nu pot trăi fără somnul lor. Cu toate acestea, îngrijirea este, de asemenea, extrem de importantă pentru ele. Așa își păstrează blana fără miros și curată. Mai mult decât atât, atunci când vânează, dacă blana lor este fără miros, este aproape ca și cum ar fi invizibile pentru dușmanii lor.

Cu toate acestea, există câteva probleme comune ale pielii pisicilor siameze pe care le puteți observa din când în când. Ați putea constata că pisica dumneavoastră are pielea scorojită sau că blana sa este zbârcită sau lipsită de strălucirea obișnuită – în acest caz, trebuie să determinați problema de bază. Dacă nu puteți, duceți-o la veterinar. Bolile de piele sunt un indicator că ceva nu este în regulă. Poate chiar să indice o problemă medicală.

Boala de piele

Dacă observați că blana pisicii dvs. are un aspect înstelat și tern, este un semn că nu s-a îngrijit corespunzător. Dacă blana pisicii este mată, poate fi un semn că aceasta nu se simte bine astăzi și nu are chef să se spele.

Unii factori care ar putea interfera cu igiena ei și care ar putea duce la o piele grasă, uscată sau descuamată includ:

 • Obesity: Pisica s-a îngrășat și a dezvoltat o circumferință prea mare, ceea ce îi reduce accesul în jurul corpului.
 • Dureri de dinți: Atunci când o pisică are probleme de igienă orală, pisica va considera că toaletarea sa este foarte dureroasă.
 • Boală: Dacă pisica nu se simte bine sau are grețuri, nu va dori să se spele.
 • Artrita: Durerea și rigiditatea mușchilor pot face ca mișcarea să fie o sarcină dificilă pentru pisică.
 • Anxietate: Dacă o pisică este stresată sau speriată, s-ar putea să se toaleteze excesiv. Acesta este un mecanism de adaptare pe care îl folosește pentru a se liniști. Acest lucru poate duce la căderea părului și la răni ale pielii, făcând ca pielea pisicii să aibă un aspect peticit.

Cea mai bună modalitate de a preveni aceste probleme este de a trata cauza de bază. În acest fel, pisica ta va începe să se îngrijească din nou.

Probleme comune ale pielii pisicii siameze și cum să le prevenim

Dacă pielea pisicii tale nu arată elegantă și lucioasă, există o problemă. Iată câteva boli de piele comune cu care pisica ta se poate confrunta:

 • Coji
 • Mătreață
 • Răni
 • Ulcere
 • Cruste
 • Roșeață
 • Mâncărime
 • Pierderea părului
 • Gresime

Toate cele de mai sus sunt probleme comune ale pielii pisicii siameze. Este foarte important să țineți sub observație simptomele pentru a evita complicațiile ulterioare. Semnele nu confirmă întotdeauna boala; prin urmare, este necesar să vă duceți pisica la veterinar și să aflați problema exactă.

Medicul veterinar va începe să vă examineze pisica pentru următoarele afecțiuni și boli:

1. Boala parazitară a pielii

Medicul veterinar va începe întotdeauna examinarea prin verificarea pisicii dumneavoastră pentru paraziți de piele. Aceste mici creaturi vii au ca rezultat o mulțime de mâncărimi, făcând pisica inconfortabilă. Ele se găsesc la suprafața celulelor pielii, sugând sângele pisicii. În timp, acest lucru duce la răni și cruste.

Unul dintre cele mai frecvente exemple de boală parazitară a pielii este dermatita alergică la purici. Veți ști dacă pisica dumneavoastră suferă de aceasta dacă observați murdărie de purici împreună cu apariția unor mici cruste pe piele. Această boală poate părea confuză. Cu toate acestea, ca să o deslușim, din cauza salivei de purici, sistemul imunitar al pisicii este dat peste cap și duce la apariția multor cruste mici pe toată pielea. O singură mușcătură de purice ridică o armată de cruste minuscule pe pielea pisicii.

Unii dintre cei mai comuni paraziți externi sunt:

– Păduchii

– Puricii

– Cheyletiella (acarieni de mătreață)

– Demodex

Acarienii de recoltă

Dacă pisica dumneavoastră are paraziți de piele, trebuie să scăpați de ei cât mai repede posibil. În caz contrar, aceștia pot începe să afecteze grav sănătatea pisicii dumneavoastră. În plus, acești purici se pot agăța și de alte animale de companie din casa dumneavoastră. Odată ce au dispărut, veți observa chiar dumneavoastră schimbarea în pielea și comportamentul pisicii dumneavoastră.

2. Boala alergică a pielii

În general, pisicile nu sunt diferite de ființele umane. Și ele sunt alergice la anumite lucruri și nu suportă să se afle în același spațiu cu ele. Ele pot fi alergice la un anumit tip de miros, la praf sau chiar la un anumit tip de mâncare.

După cum am menționat anterior, paraziții de piele pot declanșa, de asemenea, reacții alergice. Prin urmare, verificați întotdeauna dacă pisica dumneavoastră are paraziți dacă se confruntă cu o reacție alergică. Acest lucru este important înainte de a examina pisica mai amănunțit pentru a evita un diagnostic greșit.

Dacă pisica dumneavoastră are o alergie alimentară, veți observa că pielea sa devine inflamată. Pentru a rezolva acest lucru, va trebui să îi schimbați mâncarea, iar durerile vor dispărea de la sine.

În unele cazuri, alergia nu este recunoscută. Aceasta este o problemă de sine stătătoare. Cu toate acestea, în aceste cazuri, pisicii i se administrează de obicei medicamente care ajută cu mâncărimea prin amorțirea sistemului imunitar. Aceasta poate fi o soluție temporară.

3. Infecții ale pielii

În cazul animalelor, este o sarcină dificilă să le păstrezi în siguranță și să te asiguri că pielea lor nu este afectată. Cu toate acestea, orice deteriorare cauzată pielii va permite bacteriilor să pătrundă și va duce la o infecție.

Când vedeți ceva care arată ca o rană inflamată care ar putea elibera o scurgere galbenă, este cu siguranță o infecție bacteriană. Va trebui să vă duceți imediat pisica la veterinar pentru a o trata. Dacă îi faceți o baie bună cu apă sărată, s-ar putea să se simtă liniștită pentru o vreme, dar un tratament medicamentos adecvat este esențial.

Vestea proastă este că infecțiile cutanate nu se limitează doar la bacterii. Există multe alte infecții ale pielii, cum ar fi viermii inelari. Acestea se răspândesc foarte repede și pot fi detectate prin petele chele de pe pielea pisicii, care se extind cu timpul și devin din ce în ce mai dureroase. De asemenea, trebuie să fiți atenți în timp ce vă verificați pisica pentru infecții fungice, deoarece acestea se pot răspândi și vă pot infecta și pe dumneavoastră. Tratamentul pentru infecția fungică este, în general, niște medicamente antifungice și un șampon pentru pisică.

4. Cancerul de piele la pisici

Cancerul de piele este un lucru alarmant prin el însuși. La pisici, este întâlnit foarte rar, dar când este întâlnit, poate fi extrem de dur.

Unul dintre cele mai frecvente cancere de piele este carcinomul cu celule scuamoase. Acest cancer are un impact asupra culorii pielii pisicii, iar pe urechile, buzele și nasul pisicilor se observă o lipsă de pigment. Veți observa unele pisici albe care au gingiile și pleoapele roz – aceasta este o deficiență de melanină. Acesta este un pigment protector și, din cauza lipsei sale, este probabil să apară cancerul de piele.

Pisicile albe trebuie îngrijite cu atenție sporită. Evitați expunerea inutilă la soare, altfel pielea se va deteriora, ceea ce va duce la apariția cancerului de piele. Dacă aveți o pisică siameză, fiți mereu atenți la orice roșeață de pe pielea ei. De asemenea, în zilele noastre găsim cremă de protecție solară sigură pentru animale de companie – o puteți folosi dacă pisicii dvs. îi place să petreacă timp în aer liber la soare.

Veterinarii sugerează intervenții chirurgicale pentru cancerul în stadiu incipient, care elimină semnele de răspândire a cancerului și de dezvoltare într-o formă agresivă.

Tratarea acneei pisicii

La fel cum oamenii au acnee, și pisicile pot suferi de ea. Aceasta apare de obicei în jurul gurii sau în zona bărbiei, dar poate fi întâlnită oriunde pe corpul pisicii. Acestea pot arăta asemănător cu versiunea umană a punctelor negre și a punctelor albe.

În cazurile severe, pisica dumneavoastră poate începe să piardă părul, iar pielea poate deveni roșie. Pot exista chiar și niște cruste sângerânde sau noduli care se dezvoltă în timp. Dacă pisica își linge sau își scarpină acneea, aceasta va duce la o infecție bacteriană care se poate răspândi foarte repede.

Iată câteva sfaturi pentru a face față acneei pisicii:

1. Compresă caldă

O compresă caldă sau un prosop clătit în apă caldă poate ajuta la reducerea umflăturii din zona acneei. De asemenea, acest lucru poate ajuta la ameliorarea oricărei dureri sau mâncărimi cu care se confruntă pisica.

Este important să calmați rana pisicii; în caz contrar, aceasta va continua să o atingă cu unghiile. Dacă coșul are mâncărimi, pisica îl va zgâria fără să se gândească la o potențială infecție a pielii care se dezvoltă. Este important ca, în calitate de proprietar, să o supravegheați.

2. Șampoane sau șervețele medicinale

Veți găsi multe șervețele și șampoane fără prescripție medicală disponibile la clinica veterinară locală. Acestea sunt o alternativă la medicamentele antibacteriene care sunt de obicei administrate pe cale orală pentru acneea pisicii.

Medicul veterinar vă poate cere, de asemenea, să folosiți un șampon medicamentat pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât erupția să dispară.

3. Medicamente antibacteriene

Dacă infecția cutanată este gravă, medicul veterinar o va trata cu un unguent antiseptic care poate fi folosit în siguranță pe pielea pisicii. În plus, ar putea, de asemenea, să tundă puțin păr din jurul bărbiei pisicii pentru a evita iritațiile.

Nu vă faceți griji- acestea sunt probleme comune ale pielii siamezilor cu care toată lumea se confruntă din când în când. Cu toate acestea, atâta timp cât știți cum să le tratați și să le preveniți, sunteți în regulă!