Sfaturi despre cum să reduci miaunatul excesiv al pisicilor siameze

Sfaturi despre cum să reduci miaunatul excesiv al pisicilor siameze

Fiecare părinte de pisică siameză se plânge de mieunatul excesiv al animalului său de companie. De fapt, unele pisici siameze miaună insistent și tare. Adesea, acest lucru poate fi un motiv de îngrijorare pentru mulți proprietari de animale de companie. În timp ce mieunatul, mai exact miaunatul, este un lucru al pisicii siameze, există mai multe motive pentru care pisica ta siameză poate miauna excesiv.

De la plictiseală la dorința de atenție, pisicile siameze se bazează pe mieunatul excesiv pentru a comunica cu stăpânii lor. Și, deși poate părea drăguț inițial, se poate dovedi rapid iritant pentru dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a reduce mieunatul excesiv al pisicii dumneavoastră siameze, este important să vă dați seama de cauza mieunatului excesiv. Odată ce v-ați dat seama de ce felina dvs. miaună excesiv, vă puteți baza pe sfaturi, cum ar fi îngrijirea mai bună a animalului dvs. de companie și petrecerea mai mult timp cu acesta pentru a reduce comportamentul nedorit al pisicii dvs. siameze. Nu uitați că pisica dumneavoastră siameză nu va înceta complet să miaune. La urma urmei, acesta este unul dintre modurile prin care felina ta va continua să comunice cu tine. Dar vă puteți antrena animalul de companie pentru a reduce comportamentele nedorite, cum ar fi mieunatul excesiv.

În acest articol, analizăm motivele pentru care pisica ta siameză poate să miaune excesiv, urmate de sfaturi practice care te vor ajuta să reduci mieunatul excesiv al pisicii tale siameze.

De ce pisica ta siameză poate să miaune excesiv?

Pisicile siameze sunt super energice și extrem de inteligente. Ele sunt curioase și încearcă să afle mai multe despre mediul lor. În plus, le place să petreacă timpul cu stăpânii lor și cu ceilalți membri ai familiei. Dar cel mai important, pisicile siameze adoră să comunice. Deoarece sunt mai sociabile decât alte rase de pisici, ele sunt, de asemenea, mai vocale în ceea ce privește nevoile lor.

Așadar, dacă pisica ta siameză miaună excesiv, nu este întotdeauna un semn de pericol, dar să știi că este un mod de comunicare. Mieunatul excesiv este un indiciu că tu, ca părinte de animal de companie, trebuie să te uiți la ceva ce afectează pisica ta siameză. Iată câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care pisica ta siameză poate miauna excesiv.

Pisica ta siameză nu se simte bine

Pisicile siameze sunt vulnerabile la afecțiuni precum diabetul, infecțiile tractului urinar etc. Este posibil ca acestea să nu prezinte inițial semne și simptome evidente, dar este posibil ca pisica dumneavoastră să se confrunte cu ele. Prin urmare, diverse boli pot provoca, de asemenea, ca pisica ta siameză să miaune excesiv.

Pentru a exclude posibilitatea unei afecțiuni medicale, trebuie să verifici îndeaproape apetitul și comportamentul general al pisicii tale. În cazul în care observați o schimbare semnificativă a apetitului pisicii dumneavoastră, a nivelului general de energie sau a evitării litierei, asigurați-vă că programați o vizită la medicul veterinar și că vă dați seama de cauza exactă a mieunatului excesiv.

Pisica dumneavoastră siameză nu primește suficientă atenție

Pisicile siameze se bucură de interacțiunea cu oamenii și tânjesc în mod deosebit după atenția stăpânului lor. Dar atunci când tu, ca părinte, nu ești în măsură să îi oferi pisicii tale siameze atenția pe care o dorește, animalul tău de companie va recurge la mieunatul excesiv. Acesta este unul dintre modurile de a comunica faptul că tu, ca părinte de animal de companie, nu îi oferi pisicii tale siameze dragostea și atenția de care are nevoie.

În afară de mieunatul excesiv, pisica ta siameză va recurge și la alte moduri de a-ți capta atenția. S-ar putea să vină și să petreacă timp în poala ta chiar și atunci când ești ocupat sau să fie lipicioasă, mai ales atunci când pleci din casă.

Pisica ta siameză a ratat mâncarea

Acum, acest lucru este instinctiv, iar pisica ta siameză va fi destul de furioasă dacă uiți să o hrănești. Nu uitați, când aduceți o pisică siameză acasă, să știți că nu are nevoie doar de micul dejun, prânz și cină. Pisica ta siameză are nevoie și de câteva mese mai scurte între ele. Așadar, dacă pisica ta siameză miaună excesiv, este o idee bună să verifici programul de hrănire al animalului tău de companie.

Pisica ta siameză se simte plictisită și singură

Pisicile siameze sunt sociabile și afectuoase. Mai mult, ele au nevoie de interacțiune umană și de stimulare pentru a se dezvolta și a-și canaliza energia. Dar atunci când sunt lăsate singure în casă de la 9 la 5 în timp ce sunteți la serviciu, poate fi destul de dificil pentru animalul dvs. de companie să proceseze singurătatea și solitudinea. De asemenea, este posibil ca animalul dumneavoastră de companie să dezvolte și anxietate de separare ca urmare a acestui fapt.

Prin urmare, dacă pisica dumneavoastră siameză miaună excesiv când vă întoarceți acasă, poate că încearcă să vă spună ”M-am plictisit și m-am simțit singur toată ziua”.

Vârsta pisicii dumneavoastră siameze

Dacă aduceți pentru prima dată acasă o pisică siameză mai în vârstă, poate că nu știți că pisicile mai în vârstă au tendința de a miauna mai mult decât cele mai tinere. O posibilă afecțiune care este legată de vârsta înaintată este senilitatea. Dacă pisica ta siameză este mai în vârstă și miaună în mod constant, ar trebui să programezi o programare la medicul veterinar pentru ca acesta să poată exclude posibilitatea senilității.

Pisica ta siameză ar putea dori să se înmulțească

Dacă pisica ta siameză nu este sterilizată, o posibilă cauză a mieunatului excesiv este atunci când pisica ta dorește să se înmulțească. Atunci când dorința de a se înmulți este o cauză a mieunatului excesiv, pisica dvs. poate prezenta și alte semne, cum ar fi pulverizarea urinei peste tot și faptul că este extrem de agitată.

Deși nu există absolut nimic, nu puteți face nimic atunci când pisica dvs. miaună pentru a se înmulți. Dar este doar o fază și, odată ce s-a terminat, puteți vorbi cu veterinarul dumneavoastră despre sterilizarea pisicii siameze.

Sfaturi pentru a reduce mieunatul excesiv al pisicii dumneavoastră siameze

Pisicile siameze sunt vocale în mod natural. Le place să comunice, dar atunci când mieunatul devine excesiv, este timpul să faceți ceva în acest sens. Iată câteva sfaturi pe care le puteți încerca pentru a reduce mieunatul excesiv al pisicii dumneavoastră siameze. Nu uitați că aceste sfaturi vă vor ajuta să reduceți mieunatul excesiv, dar comportamentul va exista în continuare, deoarece face parte din natura lor.

Petreceți timp de calitate cu pisica dumneavoastră siameză

După cum am menționat mai devreme, pisicile siameze se bucură de interacțiunea umană. Mai mult, ele se bucură și de compania copiilor, a altor pisici și a câinilor. Așadar, dacă credeți că pisica dumneavoastră siameză miaună excesiv pentru că nu petreceți suficient timp cu ea, poate că trebuie să vă uitați la programul dumneavoastră zilnic. Este întotdeauna o idee bună să petreci timp de calitate cu animalul tău de companie în fiecare zi. Fie că o faci înainte de serviciu sau după ce te întorci acasă, oferă-i pisicii tale siameze șansa de a crea o legătură cu tine, așa cum o faci cu copiii tăi. Asigură-te că petreci 15-20 de minute de două ori pe zi cu pisica ta siameză. Puteți folosi acest timp ca timp de liniște cu animalul dvs. de companie sau ca o oportunitate de a vă juca cu el, astfel încât pisica dvs. să devină alertă mental și să se lege de dvs. într-un mod mai sănătos.

Dacă sunt mai multe persoane acasă, vă puteți asigura că și ei petrec ceva timp jucându-se cu pisica sau pur și simplu legând o legătură cu ea.

În plus, să știți că pisicile siameze se înțeleg bine cu alte pisici și chiar cu câini. Așadar, poate fi o idee bună să aveți mai multe animale de companie acasă, astfel încât pisica siameză să nu se plictisească.

Respectați un program de hrănire consecvent

Un alt lucru important pe care trebuie să îl faceți este să respectați un program de hrănire consecvent. Acest lucru ajută în cazul în care pisica ta siameză miaună excesiv din cauza foamei. Cu toate acestea, nu trebuie să hrăniți întotdeauna de fiecare dată când pisica dumneavoastră siameză miaună. În schimb, respectați un program de hrănire și, dacă pisica dvs. miaună între timp, hrăniți-o odată ce se liniștește.

Planificați multe oportunități de joacă în timp ce sunteți plecat

Dacă trebuie să vă lăsați pisica siameză singură acasă, este o idee bună să planificați multe oportunități de joacă pentru animalul dvs. de companie. Investiți în jucării de bună calitate, cum ar fi plăcuțe de zgâriat, jocuri pe bază de puzzle și alte jucării care oferă stimulare mentală pisicii dumneavoastră. Este o modalitate excelentă de a vă ține pisica siameză ocupată în timp ce sunteți plecat. În plus, îmbunătățește, de asemenea, vigilența mentală a pisicii dvs. și îi satisface curiozitatea naturală.

Programează o vizită la veterinarul tău

În timp ce încerci toate sfaturile de mai sus, să nu uităm că mieunatul excesiv poate indica o boală sau o stare de sănătate. Dacă observați o schimbare a apetitului și a nivelului de energie al animalului dvs. de companie, împreună cu mieunatul excesiv, programați o vizită la medicul veterinar. Consultând un veterinar, exclude posibilitatea unor probleme de sănătate și a unor disfuncții cognitive precum senilitatea, care este comună în rândul pisicilor siameze mai în vârstă.

Cuvinte finale

Pisicile siameze sunt unice din mai multe motive, iar faptul că sunt vocale este unul dintre ele. Meciurile populare ale pisicilor siameze le pot diferenția de alte rase de pisici. Dar odată ce se transformă în mieunat excesiv, cel mai bine este să vă dați seama de cauză și să folosiți sfaturile menționate mai sus pentru a-l reduce.