Un ghid despre cum să vă legați cu pisica siameză

Un ghid despre cum să vă legați cu pisica siameză

Pisicile siameze sunt cunoscute pentru că sunt o rasă deosebit de inteligentă și afectuoasă. Așadar, trebuie să le acordați suficient timp pentru îngrijire și joacă pentru a promova o relație sănătoasă cu ele. Vestea bună este că aceste pisici se bucură să se joace cu tine și să fie în compania ta. Așadar, nu va fi o provocare să vă păstrați pisica implicată atunci când vă jucați cu ea. În timp, vei vedea că pisica ta siameză va înțelege când te simți și îți va oferi confort atunci când ai nevoie. Așadar, acest ghid vă va arăta cum să creați o legătură cu pisica dumneavoastră siameză.

Cum să creați o legătură cu pisica dumneavoastră siameză

Ar trebui să începeți să creați o legătură cu pisica dumneavoastră cât este încă tânără. Arătându-i atenție, îngrijire și afecțiune adecvate, pisica ta va realiza că tu ești îngrijitorul ei. Drept urmare, va dori să petreacă mai mult timp cu tine, ceea ce, la rândul său, va întări legătura cu animalul tău de companie. Iată cum să procedezi pentru a crea o legătură cu pisica ta siameză.

Înțelege-ți pisica siameză

Poți crea o legătură cu animalul tău de companie doar dacă îl înțelegi bine. Fiecare pisică este unică, dar există câteva trăsături de personalitate ale pisicilor siameze pe care ar trebui să le înțelegeți.

Pisicile siameze sunt pisici foarte inteligente. Prin urmare, ele au nevoie de suficientă stimulare mentală în timpul jocului pentru a rămâne sănătoase. Așadar, va trebui să vă asigurați că pisica dvs. are jucării care o vor încuraja să își folosească mintea. De asemenea, jucăriile ca

Pisicile siameze nu se descurcă bine dacă le lăsați singure. Vă puteți aștepta să creați o legătură cu pisica dumneavoastră doar dacă sunteți prezent o parte semnificativă a zilei, în fiecare zi.

Citirea limbajului corporal al pisicii dumneavoastră

Acum că ați înțeles clar câteva dintre cerințele de îngrijire a pisicii, va trebui să puteți citi limbajul corporal al pisicii dumneavoastră. În acest fel, vei putea determina ce lucruri îi plac pisicii tale. Apoi, puteți folosi aceste informații pentru a vă ghida modul în care să vă îngrijiți pisica.

De obicei, pisicile siameze merg cu încredere, cu capul înainte și coada dreaptă, atunci când sunt bine dispuse. În plus, pisicile se întind pe lateral și își îndoaie labele atunci când sunt relaxate și se simt bine.

Cel mai bine este să încercați să vă apropiați de pisica dumneavoastră și să o mângâiați atunci când se simte relaxată. Mențineți mișcările lente, astfel încât să nu vă speriați animalul de companie. În unele cazuri, este posibil ca pisica dvs. să se cocoațe și să încerce să-și înfășoare coada. Această acțiune indică faptul că pisica dumneavoastră se simte anxioasă. Astfel, cel mai bine este să vă opriți și să vă lăsați pisica fără să o atingeți în acel moment. Oferindu-i spațiu o va ajuta, de asemenea, să înțeleagă că îi recunoașteți limitele.

Mențineți contactul vizual cu pisica dumneavoastră siameză

Pisicile sunt cunoscute pentru faptul că sunt foarte bune la comunicarea prin contact vizual. Așadar, asigurați-vă că mențineți suficient contact vizual cu pisica dumneavoastră atunci când interacționați cu ea. Ai putea să te întinzi lângă pisica ta atunci când se relaxează și să te uiți în ochii ei. Luați în considerare posibilitatea de a deschide ochii și de a-i închide de câteva ori atunci când pisica dvs. se uită la dvs.

Nu exagerați cu contactul vizual

Cel mai bine este să nu vă holbați la pisica dvs. S-ar putea să o faceți să se simtă inconfortabil. De asemenea, dacă pisica ta siameză își întoarce capul în altă parte, asta înseamnă că pisica noastră nu te mai consideră o amenințare. Cu toate acestea, o lipsă constantă de contact vizual poate fi dăunătoare pentru legătura cu animalul tău de companie.

Oferiți pisicii siameze necesitățile de bază

O parte importantă a legăturii cu pisica siameză este că procesul durează ceva timp. Va trebui să investiți destul de mult timp și efort pentru a vă face pisica să aibă încredere în dumneavoastră. Astfel, una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura de acest lucru este să continuați să îi oferiți cele mai bune necesități posibile.

Asigurați-vă că o hrăniți la timp în fiecare zi. În plus, ar trebui să aibă acces la apă curată. Păstrați cutiile de gunoi curate, astfel încât să nu se simtă agitate. În plus, ar trebui să vă asigurați că au un adăpost confortabil, indiferent dacă stau doar în casă sau ies în aer liber.

În timp, pisica dvs. vă va vedea mai puțin ca pe o amenințare și mai mult ca pe o ființă în care poate avea încredere. Astfel, va începe să te urmărească atunci când are nevoie de ceva de la tine.

Joacă-te cu pisica ta cât mai mult posibil

Așa cum am menționat mai sus, pisicile siameze sunt inteligente și afectuoase. Prin urmare, ele trebuie să aibă parte de cel puțin 15 minute până la 30 de minute de joacă interactivă în fiecare zi pentru a rămâne sănătoase. În primele zile de la aducerea unei pisici siameze în casa dumneavoastră, este posibil ca aceasta să nu se apropie atât de mult de dumneavoastră. Cu toate acestea, acest lucru se schimbă în cele din urmă, iar ele devin foarte prietenoase din fire. Așadar, iată câteva sfaturi despre cum să vă legați de pisica siameză jucându-vă cu ea.

Folosiți jucării care vă permit să interacționați cu pisica dumneavoastră

Când vă jucați, folosiți jucării interactive care sunt atașate de sfori sau folosiți un pointer cu laser. Aceste jucării pot obține reacții explozive din partea pisicii dumneavoastră, permițându-i să se bucure mai mult de timpul de joacă.

În plus, ar trebui să obțineți și jucării cu care se poate juca singură. În acest fel, puteți preveni ca pisica dvs. să se plictisească chiar și atunci când lucrați. Există mai multe opțiuni disponibile pe piață, așa că asigurați-vă că alegeți jucării de înaltă calitate, care vă pot ajuta pisica să rămână sănătoasă din punct de vedere mental.

Luați în considerare jucăriile îmbibate cu iarbă de pisică

În același timp, ați putea să vă excitați pisica folosind jucării îmbibate cu iarbă de pisică. Multor pisici le place iarba pisicii, dar altora nu. Dacă vă puteți da seama că pisicii dvs. siameze nu-i place iarba pisicii, nu i-o mai dați pisicii dvs.

În plus, indiferent de ce faceți pentru a vă juca cu pisica dvs., cel mai bun moment pentru aceasta este dimineața devreme și noaptea. Joaca în timpul nopții vă poate ajuta pisica să se pregătească pentru culcare. Drept urmare, vor fi mai puține șanse ca aceasta să te trezească în miez de noapte.

Arată-i pisicii tale afecțiune

Nu te teme să îi arăți pisicii tale afecțiune. Pisicile siameze se bucură de o cantitate semnificativă de atenție din partea ta și pot deveni vocale atunci când au nevoie de mai multă atenție. Așadar, mângâiați-vă pisica ca pe un bebeluș. Lăsați-o să stea în poala dvs. sau lângă dvs. atunci când vă uitați la televizor. Astfel de interacțiuni vor ajuta pisica să se simtă în siguranță în preajma ta și te vor ajuta la crearea unei legături cu pisica ta siameză pe termen lung.

Învață-ți pisica siameză câteva trucuri

Pisicile siameze sunt o rasă inteligentă, iar acest lucru le face mai predispuse să învețe trucuri decât alte rase. Acestea fiind spuse, a învăța trucuri unei pisici este întotdeauna un proces lent. Prin urmare, ar trebui să aveți răbdare și să evitați să vă forțați pisica să facă ceva ce nu dorește. Nu vei face decât să îți agiți pisica dacă o faci.

Poți întări legătura dintre tine și pisica ta siameză dacă o dresezi singură. Încearcă să te concentrezi pe învățarea pisicii tale, câte un truc pe rând, astfel încât să te asiguri că îl învață bine. În plus, încercați să faceți ca fiecare sesiune de dresaj să fie distractivă, interactivă și creativă. În acest fel, pisica ta nu se va plictisi ușor. Va fi mult mai greu să îți dresezi pisica dacă se plictisește în timpul procesului.

Tratează-ți pisica atunci când îndeplinește o sarcină

Ar trebui să te gândești să îți tratezi pisica atunci când îndeplinește o anumită sarcină atunci când vă jucați împreună. Acest lucru funcționează și atunci când doriți să o antrenați să facă alte lucruri. Acest act se numește întărire pozitivă. Este procesul prin care îți antrenezi pisica să facă o anumită sarcină, oferindu-i o recompensă după ce o îndeplinește.

După un timp, pisica ta va înțelege că acea acțiune îi va oferi un rezultat dezirabil. Ca urmare, pisica dvs. va fi mai dispusă să efectueze acea acțiune și, în cele din urmă, o va face fără a mai avea nevoie de încurajare.

Puteți utiliza întărirea pozitivă și atunci când vă dresați pisica să folosească litiera. Majoritatea pisicilor se obișnuiesc cu litiera fără a fi antrenate, dar unele pot avea nevoie de încurajare.

Ultimele câteva cuvinte

După ce ați citit acest ghid despre cum să vă legați de pisica siameză, ar trebui să fie clar că a trebuit pur și simplu să fiți consecvent în ceea ce privește îngrijirea pisicii dumneavoastră și arătarea afecțiunii acesteia. Unele pisici sunt mai ușor de legat, iar altele necesită mai mult timp. Asigură-te că ai mereu răbdare și continuă să arăți dragoste și grijă față de pisica ta, chiar dacă aceasta nu arată prea mult interes în primele zile sau săptămâni.